Zoeken

Herman Wijffels Innovatieprijs 2014

Dit jaar ontving de Herman Wijffels Innovatieprijs 594 inzendingen. Een jury van specialisten op het gebied van innovatie en duurzaamheid beoordeelt alle inzendingen de komende maanden op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, klantfocus en rentabiliteit. In juli ontvangen alle deelnemers bericht of zij door zijn naar de volgende ronde. De prijsuitreiking is in het najaar.

Herman Wijffels Innovatieprijs

Meer winnen dan geld alleen

Deelnemers konden zich inschrijven in drie categorieën: Food & Agri, Circulaire Economie en Zorg & Welzijn. Per categorie zullen uiteindelijk maximaal vijf finalisten strijden om de hoofdprijs van € 30.000. Met dit geld kunnen zij hun innovatie verder ontwikkelen. Maar de Herman Wijffels Innovatieprijs is meer dan geld alleen. De Rabobank biedt ook erkenning, toegang tot een groot netwerk en publiciteit.

Winnaars vorig jaar

Christiaan Brester van Lens BV en Jos Geboers van ECCT BV (categorie Zorg & Welzijn) wonnen in 2013 de Herman Wijffels Innovatieprijs. Zij vertellen wat het winnen van de prijs betekent.

Duurzame innovaties en de Rabobank

De Rabobank organiseert sinds 2002 de Herman Wijffels Innovatieprijs, omdat zij ervan overtuigd is dat duurzaamheid niet zonder innovatie kan. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid: "De samenleving kan alleen succesvol en gezond overleven als we duurzaam innoveren. De problemen rond vervuiling, de voedselketen en de schaarste van grondstoffen nemen toe. Zowel voor onze welvaart als ons welzijn is het nodig dat de samenleving hiervoor innovatieve oplossingen vindt. Gezond ondernemerschap is daarbij onmisbaar, het is de motor voor innovatie en werkgelegenheid. Ik daag alle ondernemende mensen in Nederland uit samen te innoveren en wie weet bent u volgend jaar één van de deelnemers van deze prijs."

Doet u mee in 2015?

De inschrijving voor volgend jaar opent op 1 februari 2015. Hieronder leest u de beoordelingscriteria, de procedure en het wedstrijdreglement van 2014.