Zoeken

De Nederlandse Bachvereniging

Verbreding naar klassieke muziek

De Rabobank verbreedt haar cultuursponsoring met klassieke muziek en is begin 2011 een partnership met de Bachvereniging aangegaan. De Bachvereniging is een toonaangevende organisatie in klassieke muziek die in 1921 werd opgericht. Hoofddoel van de samenwerking is om meer mensen in aanraking te brengen met klassieke muziek in het algemeen en met de muziek van Johann Sebastian Bach in het bijzonder.

Concerten

Het partnership met de Bachvereniging vullen we in met een jaarlijks Rabo-Kerstconcert. Daarnaast willen we met concerten voor leden, studenten of de jeugd onze klanten laten genieten of kennis laten maken met klassieke muziek op topniveau. De Bachvereniging wil meer bezoekers bereiken en samen met de Rabobank heeft het oudste ensemble van Nederland daarom twee nieuwe speelplaatsen benoemd: Middelburg en Leeuwarden.

Jongeren maken film met Beats by Bach

Jongeren maken film met Beats by Bach

De Rabobank is een bank met ideeën. Niet alleen over geld en bankzaken, maar bijvoorbeeld ook over cultuur. Door te focussen op educatie en talent, leveren we graag een bijdrage aan het cultureel erfgoed. Daarom heeft de Rabobank in samenwerking met De Nederlandse Bachvereniging het educatieve programma 'Beats by Bach' ontwikkeld. Hiermee verandert een klas tijdelijk in een filmset. Zo maken we het mogelijk dat jongeren op een interactieve manier in aanraking komen met klassieke muziek.