onderhoud rabobanksystemen

Deel sealbagautomaten weer open

Rabobank, andere banken en Geldmaat heropenen maandag 25 januari tijdelijk 40 sealbagautomaten van Geldmaat, verspreid over Nederland. De automaten zullen uit veiligheidsoverwegingen gedurende de openingstijden permanent worden bewaakt en iedere dag worden geleegd. Op deze manier willen banken ondernemers een tijdelijke extra mogelijkheid bieden voor het afstorten van contant geld. Ondertussen werken ze samen met Geldmaat aan een meer permanente oplossing zodat meer sealbagautomaten weer veilig kunnen worden gebruikt.

De 40 sealbagautomaten zullen op doordeweekse dagen geopend zijn van 10.00 tot 14.00 uur. De locatie van de geopende sealbagautomaten is te vinden via de Locatiewijzer van Geldmaat.

Legitimatie

Ondernemers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid moeten zich uit veiligheidsoverwegingen legitimeren bij de bewaker van de automaat waarna zij de sealbag zelf kunnen afstorten. Legitimeren kan met een geldig legitimatiebewijs. Rabobank begrijpt dat dit ongemak met zich mee kan brengen, maar benadrukt dat dit noodzakelijk is voor de veiligheid. Eerder sloten Rabobank, andere banken en Geldmaat op advies van de politie alle ruim 500 sealbagautomaten. Zij namen dit ingrijpende besluit na een nieuwe vorm van plofkraak op een sealbagautomaat, waardoor gevaar voor persoonlijke ongelukken ontstond bij gebruikers, medewerkers en passanten.

Waardetransporteur of geldstortautomaat

Naast de 40 sealbagautomaten die nu weer open gaan, kunnen ondernemers ook terecht bij de geldstortautomaten van Rabobank en Geldmaat. Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het overzicht van de alternatieve geldstortlocaties te vinden. Ondernemers kunnen ook gebruik maken van de beveiligde afstortservice van een waardetransporteur.

Lees meer informatie over geld storten