Food Waste Challenge

Food Waste Challenge

Samen meer resultaat door minder verspilling

Ontdek als horecaondernemer hoeveel euro’s je kunt besparen door minder voedsel te verspillen. In kilo’s, in tijd en in CO2. Tijdens de Food Waste Challenge strijd je zes weken lang met horecaondernemers tegen voedselverspilling. Zo draag je niet alleen bij aan de groei van je bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en beter wereld. Ga je de uitdaging aan?

Lees meer over Food Waste Challenge

Waarom Food Waste Challenge?

Wereldwijd wordt ongeveer een derde van het voedsel verspild. De horecasector is een van de grootste verspillers; alleen al in Nederland zo’n 51 miljoen kilo (14% van het landelijke totaal) per jaar. Maar gelukkig kunnen we daar samen wat aan doen.

Doe jij ook mee?

Meedoen is heel eenvoudig. De Food Waste Challenge duurt zes weken en bestaat uit een aantal fases, waarbij je op vaste momenten ondersteund wordt. Experts van Wastewatchers en Hotelschool The Hague begeleiden jou door de fases heen, met kennis en meetapparatuur.

Je ontdekt hoeveel euro’s je kunt besparen door minder voedsel te verspillen, met slimme tips en tools. In kilo’s, in tijd én in CO2. Na afloop vieren we het collectieve resultaat op de Horecava. Meedoen is goed voor de wereld én goed voor je portemonnee. En dat smaakt naar meer.

Meld je aan