Instant Payments beschikbaar

Instant Payments beschikbaar

Na een succesvolle opstartfase met zeven Nederlandse banken gaat Rabobank vanaf nu stapsgewijs losse overboekingen via internetbankieren of mobiel bankieren aansluiten op Instant Payments. Deze zomer zullen alle enkelvoudige overboekingen tussen ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab binnen vijf seconden bij de ontvanger worden bijgeboekt, ook ’s nachts, in het weekeinde en op feestdagen.

Instant betalen en ontvangen

Een Instant Payment is een overboeking die altijd binnen een paar seconden wordt bijgeschreven op de bankrekening van de ontvanger. Deze kan onmiddellijk over het geld beschikken, zelfs als de verzender bij een ander bank zit. Je wordt via het opdrachtenscherm van internetbankieren geïnformeerd als een betaling snel verwerkt kan worden. Je hoeft hier niets voor te doen.

Voordelen

Je kunt betalingen sneller verrichten, ook in de avonduren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld later op de avond nog tijdig een betaling doen als je deze overdag vergeten bent. Daarnaast kun je ook met name van particulieren verwachten dat hun betalingen vaker in het weekend bij jou binnenkomen. Deze worden direct bijgeschreven.

Lees meer over Instant Payments