Finalisten Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 bekend

Grafische weergave van elementen die te associëren zijn met duurzame innovatie

De race voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs nadert het kookpunt. Ontdek wie de spraakmakende finalisten zijn in de drie categorieën.

Ik kom naar de prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de Rabo Duurzame Innovatieprijs op woensdag 21 maart is gratis te bezoeken. Dit zijn de finalisten.

Finalisten Circulaire economie

Living Light
Een atmosferische lamp die zijn energie put uit een plant die vlakbij de lamp wordt geplaatst. Hoe beter de plant wordt verzorgd, hoe langer de lamp schijnt.
Lees meer over Living Light

PeelPioneers 
Hoe waardevol kunnen citrusschillen zijn? PeelPioneers ziet mogelijkheden in de foodbranche, cosmetica, schoonmaakmiddelen en papierindustrie.
Lees meer over PeelPioneers

WP Trading Alphen aan de Rijn BV 
Plantenpotten van gebruikt papier die dankzij een speciale behandeling voor een programmeerbare tijd natsterk zijn. Na de groeifase kunnen de potten de gft-bak in en gecomposteerd worden.
Lees meer over WP Trading

Finalisten Food & Agri

H2O Technics B.V.  
Milieuvriendelijke bestrijding en eliminatie van pathogene ziekteverwerkers, bacteriën, algen, biofouling en parasieten in water. Hierbij wekken een geavanceerde resonator en besturingssysteem ultrasone geluidsgolven op. 
Lees meer over H2O Technics

Kipster 
Een revolutionaire kippenboerderij die het eerste klimaatneutrale ei ter wereld produceert. Alle bijproducten van het productieproces worden zo goed mogelijk verwaard, zonder emissies uit te stoten. 
Lees meer over Kipster

Wasteless 
Een data-driven aanpak van voedselverspilling voor supermarkten met prijsdifferentiaties. Producten in het versvak, waarbij de uiterste verkoopdatum nabij is, worden automatisch afgeprijsd.
Lees meer over Wasteless

Finalisten Vitale gemeenschappen & Zorg

Scoozy 
De Scoozy scootmobiel heeft slimme sensoren, goede zichtbaarheid in het verkeer en maximaal comfort. Dit maakt de aanschaf van een scootmobiel toegankelijker.
Lees meer over Scoozy

Somnox
Somnox is een slaaprobot die een goede nachtrust stimuleert. Met de ideale slaapademhaling en begeleidende meditatie zorgt de robot voor ontspanning en rust. 
Lees meer over Somnox

Super Brains
Deze app helpt mensen met ADHD gewoontes aan te leren en afspraken na te komen. De kans op gedragsverandering groeit dankzij de interactieve coaching om actie te ondernemen. 
Lees meer over Super Brains

Programma finale event

Op woensdag 21 maart worden de winnaars bekend gemaakt van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018. In het theater Orpheus in Apeldoorn zal dagvoorzitter Harm Edens je meenemen in de wereld van duurzaamheid en innovatie. Verder zijn er voor elke categorie inspiratiesessies over het thema duurzaam leiderschap van toonaangevende sprekers, zoals Bertine Lahuis, Rob Pieters, Tanja Roeleveld en Edwin Bark.

Keynote speaker van de dag is Annemieke Nijhof, voormalig Topvrouw van het jaar 2015. Om 16.00 uur start de prijsuitreiking door Herman Wijffels en Wiebe Draijer, voorzitter groepsdirectie Rabobank. Zorg dat je erbij bent!

Lees meer over de Rabo Duurzame Innovatieprijs

Over de Rabo Duurzame Innovatieprijs

Met de Rabo Duurzame Innovatieprijs, voorheen de Herman Wijffels Innovatieprijs, stimuleert de Rabobank ondernemers die duurzame oplossingen ontwikkelen die er echt toe doen. Innovaties die niet alleen zijn ontwikkeld om kosten te besparen of geld te verdienen, maar om maatschappelijke impact te creëren binnen een van de drie categorieën: Circulaire economie, Food & Agri en Vitale gemeenschappen & Zorg.

Ik kom naar de prijsuitreiking

Utrecht, 12-2-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn