Stel zit lachend op bankje met ipad op vrije dag

Bankzaken rond Hemelvaart en Pinksteren

Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) en op 2e pinksterdag (maandag 10 juni) gelden de normale verwerkingstijden. Een betaling naar een andere Rabobankrekening wordt altijd dezelfde dag bijgeschreven. Bijschrijvingen van pinbetalingen en sealbagstortingen worden de volgende kalenderdag uitbetaald. Ook tijdens Hemelvaart en Pinksteren.

Verwerking van betalingen

Op Hemelvaartsdag is het betalingsverkeer met andere banken gewoon open.

Op 1e pinksterdag gelden de normale verwerkingstijden voor weekenden. Betalingen worden uitgevoerd op de eerstvolgende werkdag, 2e pinksterdag maandag 10 juni 2019. Op deze dag is het betalingsverkeer met andere banken open.

Betalingen via internet of onze app kun je 24 uur per dag blijven doen. Voor de betaalopdrachten naar een rekening bij een andere bank gelden de normale verwerkingstijden.

Wanneer je geld (tot € 200) overmaakt binnen Nederland staat dit direct op de rekening van de ontvanger (Instant Payments), ook tijdens weekenden en feestdagen.

Verwerking van (Bedrijven) Euro-incasso-opdrachten

Op Hemelvaartsdag gelden de normale verwerkingstijden. Euro-incasso-opdrachten met uitvoerdatum donderdag 30 mei worden gewoon op deze dag uitgevoerd.

Ook voor incasso-opdrachten tijdens Pinksteren gelden de normale verwerkingstijden. 

  • Euro-incasso-opdrachten met uitvoerdatum zondag 9 juni worden op maandag 10 juni uitgevoerd.
  • Als je incasso-opdrachten vóór 9 juni verwerkt wilt hebben, lever de opdracht dan uiterlijk op donderdag 6 juni vóór 7:00 uur (eerste en doorlopende) aan en donderdag 6 juni vóór 11:00 uur (B2B).

Geld ontvangen via Pin, iDEAL en Rabo Omnikassa

Voor het ontvangen van geld zijn tijdens Pinksteren aangepaste verwerkingstijden. Meer informatie vind je op onze website. Hier vind je ook meer informatie over de verwerking van incasso’s, pinbijschrijvingen, iDEAL en Rabo OmniKassa tijdens de feestdagen.

Lees meer over betalingsverkeer rond feestdagen