Rabo&Crowd: financieren met investeerders en Rabobank

Investeren met Rabo&Crowd

Via het handelsplatform van Nxchange kunnen mkb-ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen deze obligaties aankopen en verhandelen via de beurs van Nxchange. Rabo&Crowd start als pilot. Samen met de eerste klanten en investeerders wordt het initiatief doorontwikkeld.

Ga naar Raboencrowd.nl

Toenemende vraag naar alternatieve financieringen

Marcel Gerritsen, directeur Strategie & Innovatie van Rabobank Bedrijven: “We zien een toenemende vraag naar alternatieve financieringen in het midden- en kleinbedrijf. Rabo&Crowd geeft ondernemers toegang tot geld van investeerders - de zogenaamde ‘crowd’ - via een gereguleerde beurs. Daarnaast zal Rabobank altijd een deel van de benodigde financiering zelf verstrekken in de vorm van een bancaire lening of krediet.”

“Rabo&Crowd past perfect bij onze coöperatieve roots”

Rabo&Crowd is het resultaat van ervaringen die zijn opgedaan met Rabo&Co. Daarbij konden vermogende particulieren met een substantiële inleg investeren en zo samen met Rabobank ondernemingen financieren. Gerritsen: “Rabo&Crowd past perfect bij onze coöperatieve roots: het samenbrengen van investeerders en ondernemers die geld nodig hebben.”

Al mogelijk vanaf € 100

Investeerders kunnen al vanaf € 100 investeren in ondernemingen door obligaties op de beurs van Nxchange te kopen. Bij voldoende vraag in de markt kunnen de obligaties tussentijds verhandeld worden via Nxchange. Dat is aantrekkelijk voor zowel mkb-ondernemers als investeerders. Ondernemers kunnen obligatieleningen met een korte of een langere looptijd uitgeven en investeerders kunnen tussentijds obligaties verkopen.

Hulp van je Rabo&Crowd-coach

Na het indienen van een financieringsaanvraag via Rabo&Crowd krijgt een ondernemer een Rabo&Crowd-coach toegewezen. De aanvraag voor een financiering dient minimaal € 200.000 te zijn. De coach begeleidt het aanvraagproces. Als de aanvraag is goedgekeurd, helpt de coach ook bij het opzetten van een online campagne om investeerders aan te trekken via de beurs van NX. Met deze marketing exposure kan de ondernemer ook ambassadeurs en mogelijke nieuwe klanten aan zich verbinden.

Utrecht, 3-12-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn