Trends en ontwikkelingen in het Vastgoedbericht 2017

Twee mannen op een bouwplaats.

Het Vastgoedbericht 2017 gaat in op de actuele trends en ontwikkelingen in de bedrijfsruimte, kantoren-, huurwoningen- en winkelruimtemarkt.

Bricks en bytes smelten samen

De digitaliseringsslag zal de vastgoedsector de komende jaren ingrijpend veranderen. De hoeveelheid en kwaliteit van de beschikbare data neemt snel toe, met als gevolg nieuwe en diepere inzichten in het vastgoedgebruik. Dit heeft impact op de hele vastgoedcyclus: 'bricks' en 'bytes' smelten samen. Binnen enkele jaren zullen innovaties veel breder toegepast kunnen worden in de vastgoedomgeving. Denk aan 3D-printen, blockchain, artificial intelligence en robotica. Dit alles heeft invloed op het businessmodel van ondernemers in vastgoed. Innovatie is de sleutel om de nieuwe kansen te verzilveren.

Gedetailleerde marktinformatie

In het Vastgoedbericht gaan we uitgebreid in op de actuele cijfers en achtergronden bij van de diverse vastgoeddeelmarkten, die van kantoren, bedrijfsruimte, huurwoningen en winkels. Ook vindt u per deelmarkt overzichten van de belangrijke marktgegevens op lokaal niveau. Hierin staan onder andere gemiddelde opname, aanbod en huurprijzen. .

Lees het hele Vastgoedbericht 2017

Bekijk de animatie van het Vastgoedbericht op YouTube

Utrecht, 12-4-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn