Rabobank betaalpas en Rabo scanner

Let op: Valse e-mails over nieuwe betaalpas

Oplichters versturen op dit moment valse berichten via sms en e-mail over het vervallen van de betaalpas. Let op: stuur nooit je betaalpas op en geef nooit je PIN-code af op een site.

Verschillende klanten ontvangen valse e-mails en smsjes over het aanvragen van een nieuwe betaalpas. Daarin staat dat de huidige pas binnenkort vervalt voor gebruik. In de valse berichten wordt verzocht om direct (gratis) een nieuwe betaalpas aan te vragen. Wie de link in de e-mail of sms aanklikt, komt op een nep-website terecht. Daar moet je je rekeningnummer en PIN-code invoeren.

Let op!

Deze e-mail of sms is niet afkomstig van de Rabobank, maar van criminelen. Zij hebben met de betaalpas en PIN-code toegang tot jouw bankrekening. Let op: klik niet op de link in de e-mail of sms, voer geen gegevens in op de nep-website en stuur de betaalpas nooit op. Vertrouw je het niet? Stuur de e-mail door naar valse-email@rabobank.nl

Veilig bankieren

De Rabobank vraagt klanten nooit om de betaalpas op te sturen. Ontvang je als ondernemer van ons een nieuwe betaalpas? Knip dan de oude pas in minimaal twee stukken. Zorg dat zowel de magneetstrip als de chip stuk is. De oude pas kun je gewoon weggooien. Je hoeft de oude pas dus niet naar ons terug te sturen. Wil je meer weten hoe je veilig bankiert?

Lees meer over veilig bankieren Bekijk een voorbeeld van de valse e-mail