Moneycard

Prepaid betaalkaart voor organisaties

 • Makkelijk, efficiënt en veilig elektronisch geld verstrekken
 • Controle op uw uitkeringen
 • Pashouder is eigenaar saldo

Voordelen van de Moneycard

De Moneycard is een V-Pay prepaid betaalkaart. Hiermee kunnen uw cliënten, medewerkers of studenten geld opnemen en betalen in zowel Nederland als Europa.

Voordelen voor uw bedrijf: 

 • uitsluitend elektronische geldstromen
 • controle op uw uitkeringen
 • bestedingslimiet kan niet worden overschreden
 • aanvragen, opladen en rapportages via beveiligde webportal
 • 24/7 (her) oplaadbaar en direct beschikbaar op de pas 

Voordelen voor de Moneycard-gebruiker:

 • na activering en oplading meteen te gebruiken
 • persoonlijke pincode
 • 24/7 ondersteuning

Kenmerken

Efficiënt en eenvoudig uitbetalen

De Moneycard is een prepaid V Pay-betaalkaart die niet gekoppeld is aan een betaalrekening. U bestelt de Moneycard via een beveiligde webportal en bepaalt zelf welk geldbedrag u stort. Omdat de Moneycard is gekoppeld aan een prefund account op uw naam, kan de Moneycard alleen door uw bedrijf worden opgeladen. U kunt ook zelf de looptijd van de Moneycard bepalen, van zes maanden tot vijf jaar. Daarna reikt u de Moneycard uit aan uitkeringsgerechtigden, uw medewerkers, cliënten of studenten. Zij kunnen vervolgens betalen en geld opnemen zonder hun bestedingslimiet te overschrijden.

U heeft de keuze uit de Moneycard Basic en de Moneycard Advanced. Bij beide varianten kunt u een aantal instellingen vooraf zelf bepalen, zoals de looptijd, gebruik in Europa en opname en/of bestedingslimiet. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Moneycard Basic (anoniem)

De anonieme Moneycard is geschikt voor uitkeringen zoals een voorschot. De Moneycard Basic biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

 • u kunt de Moneycards in bulk bestellen
 • maximaal saldo € 2.500 per jaar
 • maximum opname bij geldautomaat € 1.000 per jaar

Moneycard Advanced (op naam)

De Moneycard Advanced wordt op naam gesteld en is bedoeld voor terugkerende uitkeringen.

 • De Moneycard Advanced heeft een maximum saldo van € 10.000.
 • De Moneycard-gebruiker wordt geïdentificeerd. U sluit een aanvullende overeenkomst voor de uitbesteding van de identificatie.
 • Voor pasuitgifte wordt de Moneycard gebruiker getoetst door de Rabobank.
 • De naam van de Moneycard-gebruiker staat op de pas. 

De Moneycard Basic kan ook worden gewijzigd in de Moneycard Advanced zonder vervanging van de fysieke pas.

Van aanvragen naar gebruiken

Aanvragen Moneycard

U kunt Moneycards aanvragen via een beveiligde webportal. U krijgt toegang tot deze webportal wanneer u een overeenkomst met uw Rabobank heeft afgesloten voor het verstrekken en opladen van de Moneycard. U ontvangt de Moneycards uiterlijk 5 werkdagen na aanvraag.

In zes stappen van overeenkomst naar activeren van Moneycard.

Van aanvragen naar gebruiken

Stap 1 Overeenkomst afsluiten

Wilt u Moneycard gebruiken in uw organisatie? Bij uw Rabobank kunt u een overeenkomst afsluiten voor het verstrekken en opladen van de Moneycard. U maakt daarbij ook maatwerkafspraken over de wijze van gebruik van de Moneycard. Vervolgens krijgt u toegang tot een beveiligde, geautoriseerde webportal waar u Moneycards kunt aanvragen en opladen.

Maak een afspraak voor het afsluiten van een overeenkomst

Stap 2 Online aanvragen

U vraagt de Moneycard Basic in veelvouden van tien aan via de webportal, de Moneycard Advanced per stuk. De Rabobank leidt uw aanvraag door naar de passenfabriek die uw bestelling verzendt naar het adres dat u bij uw bestelling heeft opgegeven. U ontvangt de Moneycards uiterlijk vijf werkdagen na uw aanvraag. U heeft een beveiligde omgeving nodig voor het bewaren van de Moneycards en eventuele pincodes.

Stap 3 Moneycard uitreiken

Nadat u de Moneycard hebt opgeladen, kunt u deze uitreiken aan uw pashouders met de bijbehorende handleiding. Via de webportal voert u de gegevens van de pashouders zodat deze getoetst kan worden. Bij een Advanced Moneycard voert u ook informatie in over het identiteitsbewijs van de pashouder.

Stap 4 Moneycard activeren

De pashouder activeert de Moneycard via een spraakcomputer voor het eerste gebruik. Als de pashouder een pincode op papier heeft ontvangen, kan de Moneycard ook worden geactiveerd tijdens de eerste transactie.

Stap 5 Moneycard opladen

De eerste oplading van de Moneycard start met een overboeking van uw zakelijke rekening naar uw prefundrekening. Zodra het geld is gestort op uw prefundrekening, kunt u via de webportal saldo overmaken naar één of meerdere Moneycards tegelijk (batch). Dit saldo is direct beschikbaar op de Moneycard. Na de eerste oplading kan de Moneycard tot de ingestelde limieten opnieuw worden geladen.

Stap 6 Moneycard gebruiken

Na activering kan de pashouder met de Moneycard in Europa geld betalen en opnemen. De Moneycard kan via internet of telefonisch worden beheerd. Zo zijn alle transacties direct opvraagbaar en kan de Moneycard geblokkeerd worden bij diefstal of verlies. De pashouder kan de Moneycard zo ook stopzetten en het restbedrag overboeken naar een (buitenlandse) bankrekening. Het opvragen van informatie in Nederlands of Engels kan eenvoudig telefonisch of via internet.

Support

Servicedesk

De pashouder kan voor ondersteuning contact opnemen met de Moneycard Servicedesk via 088-7226555 (lokaal tarief) en vanuit het buitenland via 0031 88 7226555.

Daarnaast zijn er verschillende handleidingen beschikbaar over het gebruik van de Moneycard voor zowel uw organisatie als voor de pashouder.

Gebruikshandleiding webportal voor organisaties

In de gebruikshandleiding van de webportal voor organisaties leest u hoe u de webportal kunt gebruiken. U leest hoe u kunt inloggen in de webportal en vindt hier instructies voor het beheren van gebruikersgegevens en het bestellen, registreren en opwaarderen van Moneycards.

Gebruikshandleiding Moneycard Basic webportal voor organisaties

Gebruikshandleiding Moneycard Advanced webportal voor organisaties

Formatenboek importbestanden Moneycard

In de gebruikshandleiding leest u hoe de webportal kan worden gebruikt. Hier vindt de pashouder informatie over inloggen, het herstellen van het wachtwoord en saldo- en transactie-informatie. Ook het formulier voor betwisting van transacties en het blokkeren en opzeggen van de Moneycard is hier te vinden.

Instructiefilmpjes voor pashouders

Voor de pashouder zijn instructiefilmpjes over het gebruik van de Moneycard beschikbaar. Deze zijn er in acht verschillende talen.

Bekijk de instructiefilmpjes

Kosten

De tarieven van de Moneycard zijn op aanvraag.

Neem contact op met één van onze adviseurs

Voorwaarden

Voorwaarden Moneycard voor organisaties

De Moneycard kan uitsluitend worden aangevraagd door in Nederland gevestigde zakelijke klanten van de Rabobank met een actieve zakelijke rekening-courant.

Als u de Moneycard aanvraagt, is het verstandig om uzelf vooraf goed te informeren. Lees de onderstaande voorwaarden en voorschriften door of neem contact op met uw eigen Rabobank.

Algemene voorwaarden Moneycard

Voorschriften Moneycad

Voorwaarden Moneycard voor pashouders

De organisatie identificeert de pashouder en overhandigt de Algemene Voorwaarden en een handleiding. De pashouder dient een verstrekkingsformulier te tekenen voordat de Moneycard in gebruik kan worden genomen. In de Algemene Voorwaarden vindt u informatie over de gevolgen van het gebruik van de Moneycard en hoe de Moneycard kan worden beëindigd.

Algemene Voorwaarden Moneycard 2013

General conditions Moneycard 2013

Allgemeine Bedingungen Moneycard 2013

Contact

Rabobank