Zakelijke creditcard

Wereldwijd betaalgemak met Rabo CreditCard

 • wereldwijd betalen
 • bescherming bij online aankopen
 • dip & go: betalen zonder pincode bij parkeergarages en tolwegen
 • contactloos betalen
 • zelf uw pincode kiezen
 • online inzicht in uw creditcarduitgaven
 • eind van de maand automatische afschrijving

Limieten

Hoeveel u kunt betalen met de Rabo CreditCard hangt af van de limieten. Deze limieten worden niet bepaald door een actueel saldo op uw bankrekening, maar worden vooraf vastgesteld. De Rabobank hanteert een instelbare bestedingslimiet en vaste daglimieten.

Bestedingsruimte

De standaard bestedingslimiet per creditcard is € 5.000 per maand. Neem contact met ons op als u een hogere (tijdelijke) bestedingslimiet wenst. Dit is mogelijk tot € 50.000 per creditcard. Als de limiet die u online aanvraagt niet past bij uw bedrijfssituatie, nemen wij contact met u op.

Vaste daglimieten

De daglimiet wijkt af van de bestedingslimiet. Deze kan ook per automaat afwijken, afhankelijk van bijvoorbeeld het land of de eigenaar van de betreffende automaat. Daglimieten kunt u niet wijzigen. De volgende daglimieten passen wij standaard toe:

Binnen- en buitenland
Geldautomaat€ 750 per dag
Betaalautomaat€ 10.000 per dag
Contante opname aan de balie*€ 1.000 per dag

* Dit is niet bij elke bank mogelijk

De bestedingslimiet en daglimiet hebben beide invloed op het bedrag dat u kunt betalen. Dit betekent dat u met bijvoorbeeld een bestedingslimiet van € 30.000 u niet meer dan € 10.000 per dag kunt betalen bij de betaalautomaat. Wel kunt u over meerdere dagen in totaal € 30.000 besteden in die maand.

Betalen

Met uw Rabo CreditCard kunt u gemakkelijk en veilig betalen en geld opnemen. Dit kan in binnen- en buitenland, overal waar u het Mastercard-logo ziet.

Contactloos betalen

Met de contactloze Rabo CreditCard die de Rabobank vanaf juli 2017 uitgeeft en die u herkent aan het contactloos-logo, kunt u kleine én grote bedragen ook contactloos betalen. Bovendien hoeft u bij bedragen tot en met 25 euro geen pincode in te toetsen. U beperkt zo het risico dat uw pincode wordt afgekeken.Net als bij andere transactiesoorten worden ook uw contactloze creditcardtransacties gemonitord op mogelijk misbruik.

‘Dip & Go: Betalen zonder pincode bij parkeergarages en tolwegen’ Bij parkeergarages of tolwegen kunt u steeds vaker betalen zonder pincode. Wel moet u daarvoor uw creditcard in de betaalautomaat steken en op ‘OK’ drukken. Deze mogelijkheid noemen we Dip & Go en is standaard mogelijk bij elke Rabo CreditCard.

Betalen

Met uw Rabo CreditCard kunt u gemakkelijk en veilig betalen en geld opnemen. Dit kan in binnen- en buitenland, overal waar u het Mastercard-logo ziet.

Contactloos betalen

Met de contactloze Rabo CreditCard die de Rabobank vanaf juli 2017 uitgeeft en die u herkent aan het contactloos-logo, kunt u kleine én grote bedragen ook contactloos betalen. Bovendien hoeft u bij bedragen tot en met 25 euro geen pincode in te toetsen. U beperkt zo het risico dat uw pincode wordt afgekeken.Net als bij andere transactiesoorten worden ook uw contactloze creditcardtransacties gemonitord op mogelijk misbruik.

‘Dip & Go: Betalen zonder pincode bij parkeergarages en tolwegen’ Bij parkeergarages of tolwegen kunt u steeds vaker betalen zonder pincode. Wel moet u daarvoor uw creditcard in de betaalautomaat steken en op ‘OK’ drukken. Deze mogelijkheid noemen we Dip & Go en is standaard mogelijk bij elke Rabo CreditCard.

Voordelen

Verschil creditcard en betaalpas

Rabo WereldPas

 • Betalen binnen Europa, geld opnemen in de hele wereld
 • Online betalen via iDeal
 • Vooral geaccepteerd door Nederlandse websites
 • Betalen binnen beschikbaar tegoed op betaalrekening

Rabo CreditCard

 • Betalen, reserveren en geld opnemen over de gehele wereld
 • Online betalen via MasterCard
 • Geaccepteerd door websites over de hele wereld
 • Eind van de maand afschrijving van betaalrekening

Bijzondere kortingen en acties

U kunt met uw Rabo CreditCard gebruikmaken van Priceless Specials. Dat zijn bijzondere kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales van MasterCard. U vindt de acties van de lopende maand op de website Pricelessspecials.nl. Daarnaast profiteert u het hele jaar van doorlopende specials die MasterCard organiseert in samenwerking met UEFA Champions League, festivalorganisator SFX en Disney.

Lees meer over Priceless Specials

BTW Teruggaaf Service

Met de BTW Teruggaaf Service vordert u de BTW terug van aankopen in het buitenland met uw Rabo CreditCard. Deze service wordt mogelijk gemaakt door MasterCard en uitgevoerd door Meridian. Meridian keert de teruggevorderde BTW rechtstreeks aan u uit op uw betaalrekening, na inhouding van een bemiddelingsprovisie. U kunt zich op de website van Meridian registreren voor de BTW Teruggaaf Service.

Registreer op de website van Meridian Global Services

Emergency Cash bij diefstal of verlies

Als u door bijvoorbeeld diefstal, verlies, defect of inslikken door een geldautomaat uw Rabo CreditCard niet meer kunt gebruiken, kan Interhelp u extra cashgeld verstrekken (Emergency Cash). Dit is een voorschot van maximaal € 5.000. Neem hiervoor in Nederland contact op met uw lokale bank. Bent u in het buitenland? Bel dan Interhelp (088) 7 226 767 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Veiligheid

Rabo Scanner voor extra veiligheid

Uw online betaling met de Rabo CreditCard is extra veilig met de MasterCard SecureCode. Hiermee zet u met de Rabo Scanner en pincode een digitale handtekening onder internetaankopen. De MasterCard SecureCode is wereldwijd ingevoerd en geldt ook voor internationale websites. Gebruikt u uw Rabo CreditCard in het buitenland om online bijvoorbeeld vluchten of hotels te boeken? Neem dan altijd uw Rabo Scanner mee. U kunt gebruikmaken van deze service in webwinkels met het logo van MasterCard SecureCode.

Betaalt u niet met de Rabo Scanner, dan kan om uw cvc-code gevraagd worden. Wees ervan bewust dat een online betaling dan minder veilig kan zijn.

Fraude, diefstal of verlies?

Controleer regelmatig uw transactieoverzicht op ongeoorloofd gebruik. Neem bij ongeoorloofd gebruik, diefstal of verlies contact op met de Rabo Service Desk: (088) 7 226 777 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Wanneer de Rabobank het vermoeden heeft van ongeoorloofd gebruik, nemen wij contact op met de rekeninghouder.

Bescherming bij online aankopen

Bij onvolledige levering of uitblijven van een levering na een online aankoop heeft de kaarthouder het recht om het geïncasseerde bedrag terug te vragen. Neem hiervoor contact op met de Rabo Service Desk: (088) 7 226 777.

Veilig bankieren

Criminelen proberen op allerlei manieren in bezit te komen van uw creditcard en/of de bijbehorende beveiligingscodes. Denk aan een e-mail van iemand die zich voordoet als een medewerker van de Rabobank. Houd uw pincode altijd geheim en geef deze nooit door aan een ander. Ook niet voor het activeren van de Creditcard De Rabobank zal u nooit vragen om uw persoonlijke gegevens, uw codes of uw pas. Lees wat u zelf kunt doen om veilig te bankieren.

Lees meer over phishing en veilig bankieren

Overzicht creditcardtransacties

Online transactie inzage

In Rabo Internetbankieren (Professional) en via mobiel bankieren kunnen rekeninghouders de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen.

Maandelijks Creditcardrekeningoverzicht

Dit maandelijkse rekeningoverzicht ontvangt u online in uw Berichten van Rabo Internetbankieren. Klanten met Rabo Internetbankieren Professional of klanten met Rabo Cash Management ontvangen het overzicht maandelijks op papier via de post.

Wilt u het maandelijkse creditcardrekeningoverzicht ook op papier ontvangen? Dat kunt u dit eenvoudig zelf instellen via Rabo Internetbankieren. Als u dat voor de vijftiende van de maand doorgeeft, dan ontvangt u het eerstvolgende rekeningoverzicht ook op papier. Dit overzicht is gratis.

Ik ontvang graag het creditcardrekeningoverzicht ook op papier

Aandachtspunten

 • U kunt de Rabo CreditCard als aanvulling op uw zakelijke rekening aanvragen.
 • Een Rabo CreditCard voor uw medewerkers vraagt u aan bij uw Rabobank. Maak bij uw Rabobank een afspraak voor uw wettelijk vertegenwoordiger en de desbetreffende medewerker. Wij kunnen de medewerker dan identificeren en meteen een overeenkomst opstellen voor de Rabo CreditCard en de volmacht.
 • Activeer uw Rabo CreditCard voor gebruik met uw eigen Rabo WereldPas en een Rabo Scanner. Als u geen Rabo WereldPas heeft dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van uw organisatie de creditcard activeren.

Rabo CreditCard activeren

 • Houd uw pincode altijd geheim en geef deze nooit door aan een ander. Ook niet aan de Rabobank. Wij vragen nooit naar uw persoonlijke codes.

Kenmerken

Met de zakelijke Rabo CreditCard kunt u overal ter wereld waar u het logo van MasterCard ziet betalen en geld opnemen. Met deze zakelijke creditcard profiteert u van de volgende voordelen:

 • na goedkeuring aanvraag binnen 5 werkdagen in huis
 • zelf de bestedingslimiet per creditcard instellen tot € 10.000
 • kosten creditcard fiscaal aftrekbaar
 • extra card voor medewerkers
 • ook voor contactloze betalingen en dip & go – betalen zonder pincode bij parkeergarages en tolwegen
 • betaal veilig online via MasterCard SecureCode
 • aan het eind van de maand automatische afschrijving van betaalrekening

Kenmerken verzekeringen en services bij Rabo CreditCard (PDF)

Kosten

Kosten Rabo CreditCard

De Rabo CreditCard kost € 2,75 per maand. U kunt de zakelijke creditcard als aanvulling op uw zakelijke rekening aanvragen. De kosten van de Rabo CreditCard zijn fiscaal aftrekbaar.

Kosten per transactie

In onderstaand schema ziet u de kosten per transactie.


Geldautomaat*€ 4,50 per opname **
Betaalautomaatgeen transactiekosten **
Contante opname aan de balie ***3% van het opnamebedrag
Rekeningafschriftdigitaal in Rabo Internetbankieren en/of op papier

* Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.
**+ 2,0% koersopslag bij opname/betalen vreemde valuta
*** Dit is niet bij elke bank mogelijk

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Dit product valt onder het Rabo Startersvoordeel. Met het Rabo Startersvoordeel kunt u dit product kosteloos uitproberen zolang uw Startersvoordeel loopt.

Het Rabo Startersvoordeel (PDF)

Voorwaarden

Contact

Rabobank