Zakelijke bankpas

Betaalgemak met de Rabo WereldPas

  • betalen en geld opnemen in binnen- en buitenland
  • internetbankieren en online aankopen doen via iDEAL
  • contactloos betalen standaard op uw nieuwe bankpas

Paslimiet

Met de Rabo WereldPas kunt u betalen en geld opnemen tot de paslimiet, als het saldo op de rekening dit toelaat. Heeft u meerdere passen op één rekening dan heeft elke pas een eigen paslimiet.

De paslimiet voor betaal- en geldautomaten kunt u verhogen of verlagen en geldt in binnen- en buitenland. Soms is er bij geldautomaten van andere banken een opnamelimiet ingesteld. Ook als uw paslimiet hoger is kunt u nooit meer opnemen dan bij de betreffende bank mogelijk is.

Standaard gelden onderstaande paslimieten.

AutomaatIn NederlandIn het buitenland
Geldautomaat Rabobank€ 1.250 per weekniet van toepassing
Geldautomaat andere bank€ 250 per dag€ 1.250 per week
Betaalautomaat€ 5.000 per week

Betalen zonder pincode bij

Parkeren

Tolwegen

€ 50 per keer

€ 100 per keer

€ 50 per keer

€ 100 per keer

Contactloos betalen zonder pincode€ 25 per keerkan buiten de EU afwijken
Contactloos betalen met pincodeuw gebruikelijke paslimietuw gebruikelijke paslimiet

Paslimiet aanpassen

De paslimiet voor betaalautomaten kan structureel ingesteld worden tussen € 0 en € 9.999 per dag, week of maand. Neem daarvoor contact op met uw eigen Rabobank. Een tijdelijke verhoging tot maximaal € 50.000 voor maximaal één week kan in Rabo Internetbankieren (Professional) of via Rabo Bankieren App ingesteld worden. Deze tijdelijke limiet is geldig gedurende de ingestelde periode, hierna geldt de structurele limiet weer. De paslimiet geldt zowel voor binnen- als buitenland.

Extra bankpas aanvragen

Vraag een extra zakelijke bankpas aan voor € 1,65 per maand

  • binnen drie werkdagen in huis
  • activeer de bankpas gemakkelijk online
  • neem telefonisch contact op met uw Rabobank om uw pas te laten koppelen voor het gebruik in Rabo Internetbankieren (Professional)

Veiligheid

Phishing

Criminelen 'vissen' naar uw persoonlijke gegevens, codes of passen. U ontvangt bijvoorbeeld een e-mail van iemand die zich voordoet als een medewerker van de Rabobank. 

De Rabobank zal u nooit vragen naar persoonlijke gegevens, uw codes of uw pas.

Lees meer over phishing en veilig bankieren

Bankpas instellen voor gebruik buiten Europa

Een nieuwe zakelijke Rabo WereldPas is standaard in de hele wereld te gebruiken. Om skimming te voorkomen is het advies om de pas alleen voor de benodigde werelddelen in te stellen. Het instellen van werelddelen kan ook alleen voor een periode dat u de bankpas buiten Europa wilt gebruiken.

Veilig betalen zonder pincode bij het parkeren en bij tolwegen

Betalen zonder pincode is gemakkelijk en snel. U gebruikt wel uw bankpas maar toetst geen pincode in. Hierdoor voorkomt u ook skimmingfraude. Daarnaast loopt u geen extra financieel risico als u uw pas kwijtraakt. Bedragen die zonder pincode zijn betaald maar niet door u, worden teruggeboekt op uw rekening. Dit geldt alleen wanneer de pashouder hierin niets te verwijten valt.

Meer lezen over veiligheid

Contactloos betalen met uw bankpas

De Rabobank vervangt geleidelijk alle bankpassen. Met de nieuwe pas kunt u ook contactloos betalen. Dit is een snelle en makkelijke manier om kleine bedragen tot € 25 zonder pincode af te rekenen. Nieuwe passen staan standaard aan voor contactloos betalen. U hoeft uw bankpas dan niet meer in de betaalautomaat te steken. U houdt de pas eenvoudig tegen de betaalautomaat. Een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen herkent u aan het logo.

Contactloos betaalautomaat icoon

Aandachtspunten

  • U kunt de Rabo WereldPas als aanvulling op uw zakelijke rekening aanvragen.
  • Een Rabo WereldPas voor uw medewerkers vraagt u aan bij uw Rabobank. Maak bij uw Rabobank een afspraak voor uw wettelijk vertegenwoordiger en de desbetreffende medewerker. Wij kunnen de medewerker dan identificeren en meteen een overeenkomst opstellen voor de Rabo WereldPas en de volmacht.
  • Activeer uw Rabo WereldPas voor gebruik met uw nieuwe bankpas en een Rabo Scanner. Als u uw nieuwe bankpas niet zelf kunt activeren dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van uw organisatie dit voor u doen.

Rabo WereldPas activeren

  • Houd uw pincode altijd geheim en geef deze nooit door aan een ander. Ook niet aan de Rabobank. Wij vragen nooit naar uw persoonlijke codes.

Kosten

Kosten van opnemen en betalen met de Rabo WereldPas

Kosten Rabo WereldPas€ 1,65 per maand
Vervangende Rabo WereldPasKosteloos
Betaling via betaalautomaatKosteloos
Opname via geldautomaat€ 0,25
Opname vreemde valuta via geldautomaat*€ 2,25 + 1,1% koersopslag

*Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Dit product valt onder het Rabo Startersvoordeel. Met het Rabo Startersvoordeel kunt u dit product kosteloos uitproberen zolang uw Startersvoordeel loopt.

Het Rabo Startersvoordeel

Voorwaarden

Voorwaarden Rabo WereldPas

Informeer uzelf goed voordat u een product bij ons afneemt.

Voorwaarden zakelijke bankpas en creditcard van de Rabobank 2018

General conditions for Corporate bankcards and creditcards 2018

Uw zakelijke bankpas is kapot of versleten.

Vraag een vervangende bankpas aan

Contact

Rabobank