Contactloos betalen

Snel en eenvoudig betalen zonder pincode

Uw nieuwe zakelijke Rabo WereldPas is standaard uitgerust met de contactloos betalen functie. Daarmee kunt u bedragen tot € 25,00 betalen met uw pas, zonder dat u uw pincode gebruikt. Voor bedragen boven de € 25,00 is wel altijd een pincode nodig. Voorwaarde is dat de betaalautomaat geschikt is voor de contactloze transactie. U herkent geschikte betaalautomaten aan het contactloos betalen logo.

Zo werkt contactloos betalen

Contactloos betalen is snel en gemakkelijk. U houdt de bankpas tegen de ontvanger op de betaalautomaat aan en uw betaling is voltooid.  Het scherm van de betaalautomaat geeft deze bevestiging. Heeft u meerdere bankpassen met een contactloze functie in uw portemonnee, dan kunnen deze elkaar verstoren. Hou daarom alleen de bankpas tegen de ontvanger aan.

U kunt ook contactloos betalen:

  • in het buitenland
  • bij tolwegen en parkeren

Met uw nieuwe bankpas kunt u pas contactloos betalen nadat u deze eerst met pincode heeft gebruikt bij een geldautomaat of betaalautomaat.

Voor contactloos betalen met pincode gelden de paslimieten zoals u voor uw pinbetalingen gewend bent.

Limiet betalen zonder pincode

Met uw Rabo WereldPas kunt u contactloos betalen in binnen- en buitenland.

In Nederland kunnen bedragen tot en met € 25,00 contactloos betaald worden zonder pincode. Bij tolwegen en parkeren gelden de standaard limieten van respectievelijk € 100,00 en € 50,00 per keer. Ook in het buitenland kan contactloos betaald worden als de betaalautomaat daarvoor geschikt is. Dit is te zien aan het contactloos betalen logo. De transactielimiet voor contactloos betalen zonder pincode wisselt per land. In de meeste eurolanden is de transactielimiet € 25,00. Bij bedragen boven de transactielimiet moet altijd de pincode worden ingetoetst, de betaalterminal zal hier automatisch om vragen.

Voor contactloos betalen zonder pincode geldt één limiet van maximaal € 50,00 achter elkaar, ongeacht in welk land de transactie plaatsvindt. Voor transacties in vreemde valuta wordt hiervoor de tegenwaarde in euro’s berekend. Als de limiet van € 50,00 bereikt wordt zal de transactie geweigerd worden. Er zal daarna eerst een transactie gedaan moeten worden waarbij de pincode moet worden ingetoetst. Daarna kan weer contactloos betaald worden.

Is contactloos betalen veilig?

Contactloos betalen is veilig. Uw betaling wordt op dezelfde manier verwerkt als uw pinbetalingen. De kans dat uw gegevens worden uitgelezen door derden is klein, maar het is mogelijk. Criminelen zouden uw bankrekeningnummer kunnen uitlezen. Het is echter niet mogelijk om met die gegevens geld van uw rekening af te halen. Er zijn hoesjes op de markt die extra bescherming bieden.

Bij verlies of diefstal vergoeden wij het eventuele bedrag dat is afgeschreven. Tenzij er sprake is van opzet of grove nalatigheid. In het geval van verlies of diefstal vragen wij u de bankpas zo spoedig mogelijk te blokkeren.

Contactloos betalen instellen op uw bankpas

U kunt contactloos betalen uit zetten op uw bankpas. Later weer aanzetten kan ook. Dit regelt u eenvoudig zelf via Rabo Internetbankieren (Professional) of de Mobiel Bankieren App. U kunt natuurlijk ook terecht bij uw Rabobank.

Instellen contactloos betalen via Rabo Internetbankieren

Contact

Rabobank