Rabo Wallet en contactloos betalen

Contactloos betalen is een nieuwe vorm van pinnen. In plaats van de betaalpas in de betaalautomaat te steken, houdt uw klant de betaalpas tegen uw betaalautomaat aan. Contactloos betalen kan ook met de mobiele telefoon. Dat gaat via de Rabo Wallet app.

  • laat uw klanten snel afrekenen
  • veilig en innovatief
  • uw klantenkaart aanbieden via de Rabo Wallet
  • aanbiedingen doen via de Rabo Wallet app

Nieuwe vorm van pinnen

Uw klanten kunnen contactloos kleine bedragen snel en gemakkelijk afrekenen, zonder pincode. Voor bedragen boven de € 25,00 is wel altijd een pincode vereist. Met contactloos betalen gaat pinnen een stuk sneller en hoeven uw klanten minder lang te wachten aan de kassa. Contactloos betalen kan al met veel bankpassen en ook met mobiele telefoons, zoals met de Rabo Wallet.

Is uw betaalautomaat geschikt?

Uw betaalautomaat moet geschikt zijn om contactloze betalingen te accepteren. Deze betaalautomaat heeft een lezer die de NFC-chip (Near Field Communication) in de bankpas of mobiele telefoon kan herkennen. Vaak is dit type betaalautomaat herkenbaar aan het contactloos betalen logo. In de meeste gevallen zijn traditionele pinbetalingen met deze betaalautomaten ook mogelijk, maar er bestaan ook betaalautomaten die alleen contactloze betalingen accepteren. Alle nieuwe betaalautomaten die u via de Rabobank kunt verkrijgen zijn geschikt voor contactloze betalingen.
Het accepteren van contactloze pintransacties is ook al standaard mogelijk binnen uw Rabo Europees Pincontract of Rabo PinBox. U hoeft hiervoor geen verdere actie te ondernemen.

Rabo Wallet

De Rabobank introduceerde in februari 2015 de Rabo Wallet. Met deze app kunnen uw klanten eenvoudig contactloos betalen met hun mobiele telefoon. In de Rabo Wallet kunnen ook klantenkaarten en folderaanbiedingen opgeslagen worden. U kunt als winkelier uw eigen aanbiedingen laten opnemen in de Rabo Wallet. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video om alvast een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Voor wie

Wilt u uw klanten contactloos laten betalen via de mobiele telefoon? Kies dan voor Rabo Wallet. De Rabo Wallet is geschikt voor mobiele telefoons van het type Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 edge of Samsung Galaxy Note 3. Alleen particuliere klanten van de Rabobank kunnen betalen met de Rabo Wallet. De app is nog niet beschikbaar voor zakelijke klanten van de Rabobank. 

Betalen

Uw klanten houden hun telefoon tegen de betaalautomaat en vervolgens wordt het bedrag van hun betaalrekening afgeboekt. U kunt op de betaalautomaat aflezen of de betaling is geslaagd, net als bij een gewone pinbetaling.
Bij bedragen boven € 25,00 dient uw klant altijd zijn pincode op zijn mobiele telefoon in te voeren. Klanten kunnen zelf instellen of zij voor betalingen onder € 25,00 geen pincode willen invoeren. Wordt de totaalgrens van € 50,00 overschreden door meerdere betalingen zonder pincode achter elkaar te doen? Dan dient de klant bij een volgende betaling altijd de pincode in te voeren op zijn mobiele telefoon.

Klantenkaarten

Consumenten kunnen een foto van hun klantenkaarten opslaan in de Rabo Wallet. Ook is een aantal veel voorkomende klantenkaarten standaard opgenomen in de Rabo Wallet.

Aanbiedingen

De Rabo Wallet is meer dan alleen afrekenen. U kunt uw klanten aanbiedingen sturen via de Rabo Wallet. Dit kunnen landelijke, maar ook plaatselijke aanbiedingen zijn. Gebruikers ontvangen deze aanbiedingen alleen als zij deze functie en locatievoorziening op hun mobiele telefoon hebben ingeschakeld.

Contact

Rabobank