we.trade: digitaal platform voor internationale ondernemers

Doe je internationaal zaken en ben je op zoek naar digitale ondersteuning? Dan is we.trade mogelijk iets voor jou. Zo kun je onder meer veilig en transparant betalings- en leveringsafspraken met handelspartners maken.

Automatische betaling nadat de afgesproken voorwaarden is voldaanMinder papierwerk dan bij een traditionele handelstransactieFinanciering van je factuur bij langere betalingstermijnen
Buitenlandse we.trade partijen

Wat is we.trade?

Het digitale handelsplatform we.trade is exclusief voor internationale ondernemers. Het platform maakt gebruik van blockchain-technologie. Op we.trade kun je binnen Europa buitenlandse handelspartijen vinden om mee te handelen.

Het hele handelsproces, van order tot betaling, kan worden vastgelegd in een smartcontract. Als aan de voorwaarden binnen dit smart contract is voldaan, dan volgt automatisch de betaling naar de begunstigde. Door de automatisering is we.trade sneller dan de traditionele documentenuitwisseling. Dit scheelt ook weer in de administratie!

We.trade is transparant en ongevoelig voor fraude, waardoor het geschikt is om zaken te doen met buitenlandse partijen waarmee je nog geen vertrouwensband hebt.

Met het digitale platform we.trade heeft Rabobank een innovatief antwoord klaar op de belangrijkste uitdagingen voor bedrijven die zakendoen in het buitenland. ‘Onze innovaties ontstaan altijd vanuit de behoeftes van de klant’.

Hoe werkt het?

Stel: je wilt zakendoen met een bedrijf uit het buitenland. Een handelstransactie brengt vaak onzekerheid met zich mee. Bijvoorbeeld over de betaling of levering. Je wilt natuurlijk jouw geld of goederen (op tijd) ontvangen. Hiervoor biedt we.trade de uitkomst.

Met het digitale platform worden alle betrokken partijen met elkaar verbonden. Niet alleen de koper en verkoper, maar ook de aangesloten banken en transporteurs. Zo kun je veilig en snel afspraken maken met jouw handelspartners over de transactie. Benieuwd hoe we.trade werkt?

Bekijk de videoBekijk hier de demo van een trade transactie
Rabobank en we.trade

Meer informatie over we.trade

Ga naar de supportpagina van we.tradeLees hoe blockchain een oplossing biedt voor internationale handelstransacties via we.trade