Tijdelijk geen kosten voor je pinbundel

Tijdelijk geen kosten voor je pinbundel

Ondernemers kunnen veel gevolgen ondervinden van het coronavirus. Zo kun je tijdelijk zonder inkomsten zitten, terwijl je wel betaalt voor de kosten van de pinbundel. Om je in deze periode tegemoet te komen, hanteren we vanaf 1 januari 2021 een alternatieve tarifering voor jouw pinbundel. Zodra de coronamaatregelen door de overheid weer worden versoepeld, bepalen we wanneer de reguliere tarifering weer in gaat.

Nieuwe tarifering

Eerdere tariefswijzigingen per 1 juli 2021 opgeheven:
Om je in de coronaperiode tegemoet te komen hoefde je vanaf 1 januari 2021 tijdelijk geen kosten voor je pinbundel te betalen, maar betaalde je € 0,04 per transactie. Gelukkig zijn de coronamaatregelen vanuit de overheid inmiddels versoepeld. Daarom wordt per 1 juli deze aangepaste tarifering opgeheven. Dit betekent dat je per 1 juli weer gewoon de kosten betaalt voor je pinbundel en dus niet meer per transactie betaalt. Je zal dit terugzien op de nota van juli die je begin augustus ontvangt.

Tip: Groei niet uit je pinbundel!
Verwerk je meer of of juist minder transacties dan beschikbaar in je pinbundel? Dat is natuurlijk zonde! Bekijk daarom in het Rabo OmniKassa dashboard of je huidige pinbundel nog bij je past. Je kunt eenvoudig in het dashboard je pinbundel aanpassen, zo blijf je er optimaal gebruik van maken.


Let op: Dit geldt alleen voor de standaard pinbundels. Heb je een aparte afspraak met je bank? Dan wijzigt er voor jou niets. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met je vaste aanspreekpunt binnen de bank.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Waarom betaal ik € 0,04 per transactie?

Dit tarief correspondeert met het gemiddelde transactietarief voor de grootste pinbundel van 10.000 transacties (€ 405).

Ik heb een Rabo PinBox en een pinbundel. Met welke kosten moet ik rekening houden?

Voorbeeld: je huurt een PinBox Compact met een pinbundel van 250 transacties. In de maand maart heb je 10 transacties gedaan. Normaal gesproken zou je € 38,25 betalen (€ 26 abonnementskosten voor de Rabo PinBox en € 12,25 voor de pinbundel). Met de aangepaste regeling betaal je voor de Rabo PinBox € 26 aan abonnementskosten en voor de transacties 10 x € 0,04= € 0,40, in totaal dus € 26,40.

Wat als ik toch meer transacties maak dan dat ik in mijn bundel heb?

Als je normaal gesproken een pinbundel van 100 hebt en je hebt tijdens deze periode toch meer transacties, dan betaal je zodra je buiten de pinbundel gaat het algemene tarief van € 0,059 per transactie.

Voor welke periode geldt deze alternatieve tarifering?

De alternatieve tarifering is geldig vanaf 1 januari 2021. De einddatum van deze tarifering is op dit moment nog niet bekend. Zodra de coronamaatregelen door de overheid worden versoepeld, bepalen we wanneer de reguliere tarieven weer worden ingevoerd. Tijdens de vorige coronaperiode was de alternatieve tarifering geldig van maart 2020 tot en met juli 2020.

Voor wie geldt deze alternatieve tarifering?

Dit geldt voor alle klanten met een pinbundel: van 100 tot en met 10.000 transacties in Rabo OmniKassa en klanten met een Rabo PinTegoed. Let op: heb je een aparte afspraak met je bank? Dan wijzigt er voor jou niets. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met je vaste aanspreekpunt binnen de bank.

Goed om te weten

Het coronavirus kan onzekerheid met zich meebrengen. Bijvoorbeeld over overheidsregelingen, verzekeringen en financieringen. We helpen je onder andere door de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Lees de antwoorden op de meestgestelde ondernemersvragen over corona