Facturis

Met Facturis ontvang, maak, stuur en beheer je jouw facturen vanuit één platform. Facturis digitaliseert en verzendt jouw uitgaande facturen voor je via verschillende afleverkanalen.

1 platform voor het ontvangen, maken, sturen en beheren van facturenAltijd inzicht in jouw facturen via 1 dashboardOntzorgt zodat jij je kunt richten op ondernemenDraagt bij aan een verbetering van jouw cashflow

Eén platform voor alle kanalen

Met Facturis ontvang, maak, stuur en beheer je jouw facturen vanuit één platform. Facturis digitaliseert en verzendt jouw uitgaande facturen voor je via verschillende afleverkanalen. Dit kunnen digitale facturen zijn met een iDEAL-betaalknop, het ophalen van digitale incassomachtigingen, een elektronische factuur (naar de overheid) of facturen in een papieren envelop. Omdat je kunt uitgaan van het kanaal dat jouw debiteur het prettigst vindt, maak je het hem makkelijker om de factuur te verwerken. Dit betekent vaak dat jouw factuur sneller wordt betaald. Je volgt de status van jouw facturen via het dashboard.

Laptop hoofdpagina facturis

Hoe werkt het?

Je kunt het Facturis-platform koppelen aan meer dan 700 boekhoud- of facturatiepakketten. De factuurgegevens worden vanuit jouw boekhoud- of facturatiepakket in het Facturis-platform ingelezen. Facturis zorgt ervoor dat jouw debiteur de factuur en/of de documenten ontvangt via het gewenste kanaal. Dat kan dus zowel digitaal als op papier zijn. Daarnaast kunnen transacties automatisch opgehaald worden op jouw rekening courant, zo heb je altijd actueel inzicht in de betaalstatus van jouw factuur.

Facturis

Lees hieronder alles over Facturis.

Wanneer is Facturis interessant voor jou?

Facturis is interessant voor jou als jij jezelf herkent in één of meerdere van onderstaande punten.

Je hebt verschillende typen debiteuren. Je wilt een e-mail met een iDEAL betaalknop versturen. Je wilt een digitale incassomachtiging ophalen bij uw particuliere of zakelijke debiteuren. Je wilt het jouw debiteuren eenvoudiger maken om openstaande rekeningen sneller te betalen. Je wilt zelf minder tijd kwijt zijn aan het maken, sturen en incasseren van rekeningen.
Zo werkt Facturis

Twee veelgebruikte manieren om facturen te laten betalen via het Facturis-platform, zijn PayMail en Digitaal Incassomachtigen.

PayMail

PayMail is een e-mail met een iDEAL betaalknop. Met PayMail kun je via e-mail facturen sturen aan jouw debiteuren en geef je hen de mogelijkheid om de factuur direct te betalen via iDEAL. Je past PayMail zelf aan met jouw eigen logo, huisstijl en verzendadres. Heb je een gestorneerde incasso? Dan stuur je jouw debiteur met PayMail, na het mislukken van de incasso, eenvoudig een e-mail. Hierin geef je de mogelijkheid de factuur alsnog direct te betalen. Als jouw debiteur de factuur heeft betaald dan wordt de betaalstatus in jouw platform direct aangepast naar ‘Betaald’. Zo zie je direct of de factuur betaald is.

Digitaal Incassomachtigen

Met Digitaal Incassomachtigen ontvang je online geldige incassomachtigingen van jouw klanten. Facturis neemt de verwerking en archivering van een digitale machtiging voor je uit handen. Jouw klanten geven online een machtiging tot incasso via hun eigen online bankomgeving. Je hebt dan geen handtekening op papier meer nodig. Je exporteert vervolgens de mandaatgegevens naar jouw boekhoudpakket ter verwerking.

Andere manieren van factureren

Naast PayMail en Digitaal Incassomachtigen kun je met Facturis op de volgende manieren facturen verzenden:

e-mail met PDF zelf printen printen en laten verzenden door Facturis elektronisch factureren aan Rabobank digipoort & SimplerInvoicing naar de (Rijks)overheid elektronisch factureren in UBL2.
Van aanvraag naar gebruik

1. Aanvragen bij de Rabobank

Wil je facturen via PayMail laten betalen, vraag dan eerst Rabo iDEAL Professional aan bij de Rabobank.

Als je facturen via digitale incasso wilt laten betalen, vraag je eerst Digitaal Incassomachtigen aan bij de Rabobank.

Meer informatie over Digitaal Incassomachtigen

Maak je al gebruik van Rabo iDEAL Professional, Rabo Omnikassa en/of Digitaal Incassomachtigen? Neem dan contact op met Facturis.

E-mailadres: support@facturis.com

Telefoonnummer: 088-848 84 00

2. Aanmelden bij Facturis

Je vraagt Facturis online aan bij Facturis Group B.V.

Vraag aan op Facturis.nl/Rabobank

3. Registreren

Je registreert jezelf als gebruiker op het Facturis-platform. Je ontvangt na registratie een bevestiging per e-mail met verdere instructies. Via deze e-mail kun je jouw bedrijfsgegevens invullen.

4. Activeren

Facturis toetst of jouw onderneming voldoet aan de vastgestelde gebruikersrichtlijnen die vermeld staan in de Algemene Voorwaarden. Facturis kijkt bijvoorbeeld naar jouw bedrijfsactiviteiten en je product of dienst. Deze controle vindt plaats nadat je jouw bedrijfsgegevens hebt ingevuld bij stap 3. Je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur na het invullen van jouw bedrijfsgegevens een bevestiging of afkeuring van je aanmelding.

Bekijk de voorwaarden op Facturis.com/voorwaarden

5. Installatie en gebruik

Als Facturis jouw account heeft goedgekeurd, doorloop je de onboardingswizard van Facturis. Hiermee kunt je jouw account installeren en gebruikers toevoegen. De medewerkers van Facturis zijn beschikbaar om je te helpen bij de instellingen van jouw account:

E-mailadres: support@facturis.com

Telefoonnummer: 088-848 84 00

Nadat je de instellingen juist hebt ingesteld, kun je facturen verzenden en ontvangen.

Kosten

Op de website Facturis.com/tarieven vind je de actuele tarieven voor het gebruik van het Facturis

Aandachtspunten

Facturis is een dochteronderneming van de Rabobank Groep. De Rabobank deelt in de opbrengsten van Facturis. De Rabobank kan je op jouw verzoek in contact brengen met Facturis. Een overeenkomst voor oplossingen van Facturis sluit je rechtstreeks met Facturis. Als je facturen via een PayMail wilt laten betalen, vraag je ook Rabo iDEAL Professional aan bij de Rabobank.

Als je digitale incassomachtigingen wilt ophalen bij jouw debiteuren, vraag je ook Digitaal Incassomachtigen aan bij de Rabobank.

Lees meer over Digitaal Incassomachtigen

Voorwaarden

Facturis wordt aangeboden door Facturis Group B.V. Je vindt de voorwaarden op de website van Facturis.

Bekijk de voorwaarden op Facturis.com/voorwaarden

Vraag aan