Daan's kitchen

“Tijdens corona wilde ik liever geen cash ontvangen”

De agenda van eventcateringbedrijf Daan’s Kitchen zat barstensvol toen corona toesloeg. Om toch omzet te behalen, verkocht onderneemster Daniella Ben-Josseph maaltijden in de buurt. Afrekenen ging via Rabo Betaalverzoek. “Ik was verbaasd hoe snel mensen betaalden.”

Daan's kitchen

Ondernemer in beeld

Wie: Daniella Ben-Josseph

Bedrijf: Daan’s Kitchen

Wat: Eventcatering

Van stamppot tot sushi

“Met Daan’s Kitchen verzorg ik sinds 2012 eventcatering. Van ontbijt tot diner, van stamppot tot sushi en van grote bedrijven tot particulieren. Ik leid het bedrijf alleen, maar tijdens events of grote opdrachten roep ik de hulp in van oproepkrachten. Vanwege het succes van Daan’s Kitchen durfde ik begin dit jaar een nieuwe stap te zetten: samen met een andere ondernemer opende ik een winkelruimte in Amstelveen. Ik investeerde in een nieuwe keuken en bereidde me voor op een drukke periode. Mijn agenda zat namelijk barstensvol met bedrijfsfeesten en bruiloften. Helaas brak toen de coronacrisis los. Meteen na de lockdown liep mijn agenda tot m’n schrik snel leeg.”

Minder omslachtig

“Om tijdens corona het hoofd boven water te houden, startte ik met het verkopen van maaltijden in de buurt. Ik zette een menu online en liet mensen kiezen tussen ophalen of bezorgen. Het was aanpoten, maar het lukte om omzet te blijven draaien. Voor het afrekenen zocht ik een simpele en goedkope oplossing. Bovendien wilde ik liever geen cash ontvangen met het oog op mogelijke besmetting. Zeker in het begin van de coronacrisis was ik daar heel streng in. Daarom stuurde ik mensen een Rabo Betaalverzoek. Dat is minder omslachtig dan het opmaken van een factuur en gaat dus veel sneller.

“Bovendien krijg je een seintje als een klant heeft betaald. Dat is fijn voor mijn overzicht.”

Dagelijks verstuurde ik tien tot vijftien betaalverzoekjes. Ik was verbaasd hoe snel mensen betaalden, in de meeste gevallen al direct nadat ik een Rabo Betaalverzoek had verstuurd.”

Simpele oplossing

“Nu de lockdown is opgeheven begint mijn agenda zich gelukkig weer te vullen. Het leveren van maaltijden in de buurt heb ik op een lager pitje gezet. Ik wil nu een shop-in-shop openen aan de voorkant van het nieuwe pand dat ik sinds begin dit jaar huur. Daar kunnen mensen maaltijdsalades, verse producten en smoothies kopen. Het ligt aan een drukke winkelstraat, dus ik verwacht er veel van. Omdat het nog een test is, zoek ik een simpele oplossing om klanten te laten afrekenen. Daarom denk ik erover om tijdens de proeffase ook hier een Rabo Betaalverzoek te sturen als een klant iets wil kopen. Als het een succes blijkt, kan ik altijd nog overstappen op een kassasysteem met een pinoplossing.”

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer