QR code

Laat je klanten direct betalen met de Rabo Betaalverzoek QR Code

Bezorgen aan de deur? Geen contant geld meer? Onbemande verkoop? Rabo Betaalverzoek QR biedt dan uitkomst om klanten veilig en snel te laten betalen. In de vertrouwde Rabo app maak je eenvoudig de Rabo Betaalverzoek QR code aan. Je klant scant en betaalt deze vervolgens veilig en snel met de mobiel. Zo maak je het gemakkelijk voor je klant en heb jij snel je geld binnen.

Biedt klantgemak door eenvoudige betaling via mobiel. Geen pinapparaat of contant geld nodig. Geld staat direct op je rekening.
RBV QR GIF Stalletje

Simpel afrekenen

Wanneer je geen contant geld wilt of een pinapparaat niet nodig is. Voor producten met vaste bedragen gebruik je daarom nu de Rabo Betaalverzoek QR. Je biedt jouw klant het gemak om te betalen op een vertrouwde manier, namelijk met hun eigen smartphone. Geen gedoe meer met contant geld. Je klanten betalen direct bij aankoop met of zonder iemand achter de kassa.

RBV QR GIF Bezorgen

Snel en contactloos betalen aan de voordeur

Jij biedt je klanten vanaf nu nog meer betaalgemak als je bezorgt. Of je nu één bos bloemen bezorgt en de volgende keer twee, met Rabo Betaalverzoek QR ben je flexibel; je stelt ter plekke het bedrag in en laat dit vervolgens zien op je smartphone of tablet. Je klant scant de code, checkt de betaling en voert de betaling via zijn eigen bank uit. Het geld staat direct op je rekening met het juiste kenmerk.

RBV QR GIF Scan

Zelf bepalen wat je geeft met Rabo Betaalverzoek QR code

Voor alle verenigingen, stichtingen, goede doelen en fondsen. “Alle kleine beetjes helpen”. Jouw donateurs of leden bepalen zelf hoe groot het bedrag is wat ze willen geven nadat ze de QR code hebben gescand. Dit kan via een sticker op de collectebus of op de website van bijvoorbeeld de stichting. Zo heb je op een veilige en snelle manier het geld op de rekening. Met contant geld over straat hoeft hierdoor niet meer.

Lees hier hoe De Zonnebloem betaalverzoek QR inzet

Benieuwd hoe het werkt voor jou?

Maak direct binnen 3 stappen een Rabo Betaalverzoek QR aan op je desktop of via je mobiel met de Rabo App. Makkelijk te versturen en het bedrag staat gelijk op je rekening. Wil je een QR aanmaken in RIB (desktop) dan zijn de stappen vergelijkbaar.

Zonnebloem Rabo Betaalverzoek QR

Zonnebloem verhoogt donaties met Betaalverzoek QR

Vrijwilligers die loten verkopen merken aan de deur dat donateurs steeds minder contant geld op zak hebben. De Zonnebloem speelt daarop in via Rabo Betaalverzoek QR. ‘Mensen hebben behoefte aan andere betaalvormen.’

Lees meer

Rabo Betaalverzoek QR Code informatie

Kosten

Voor het aanmaken, versturen of delen van een Rabo Betaalverzoek QR maak je geen extra kosten. Je betaalt alleen de gebruikelijke kosten voor het bijschrijven van een Eurobetaling (€ 0,15).

Veelgestelde vragen

Is er een maximumbedrag voor de Rabo Betaalverzoek QR code?

Ja, wanneer de QR code gebruikt wordt om een eenmalige betaling mee te verrichten is het maximum bedrag per betaling € 5.000. Bijvoorbeeld bij het bezorgen van een product. Wanneer de QR code gebruikt wordt om meerdere betalingen mee te verrichten is het bedrag per betaling maximaal € 750. Bijvoorbeeld bij het ophalen van een collecte.

Waar kan ik een Rabo Betaalverzoek QR zakelijk aanmaken?

Dat kan je doen via Rabo Internetbankieren, Rabo Internetbankieren Pro en de Rabo Bankieren App.

Hoe vaak kan ik een QR code gebruiken?

Je kiest bij het aanmaken van een Rabo Betaalverzoek QR voor de optie 'klant kan bedrag vaker betalen'. Op deze manier kan de code meerdere keren gescand en betaald worden door jouw klanten. Hier zit geen limiet aan. Na 100 dagen vervalt de QR code en is de link niet meer geldig.

Is de QR code te gebruiken voor al mijn klanten?

Je kan een Rabo Betaalverzoek QR zakelijk maken voor een vast bedrag of één waarin de ontvanger het bedrag zelf kan aanpassen. Ongeacht bij welke bank de klant bankiert.

Hoe kan mijn klant een Rabo Betaalverzoek QR code scannen?

Je kunt een Rabo Betaalverzoek QR code scannen met:

  • De Rabo App, log in en klik op Scan QR
  • De camera van je telefoon als je een iPhone of iPad hebt
  • De camera van je telefoon als je een Android toestel hebt, en als dit niet werkt kun je een gratis QR scanner app installeren zoals bijvoorbeeld QR Code Reader.

Het is niet mogelijk om de QR code te scannen met de ING App of de ABN app. Het is wel mogelijk om de QR code te scannen met de Tikkie app.

Hoelang is een QR code geldig?

Een QR code is 100 dagen geldig. Daarna moet je een nieuwe aanmaken of printen.

Welk formaat moet ik de QR code uitprinten?

De minimum afmetingen zijn 1,5 cm x 1,5 cm. Dit hangt natuurlijk wel af van de wijze waarop je de QR code wilt gebruiken. Hierbij is het belangrijk dat je jezelf afvraagt hoe groot de afstand is tussen jouw klant en de QR code, deze moet immers goed zichtbaar zijn.

Is het veilig?

Met de Rabo betaalverzoek QR code krijg jij veilig en snel je geld binnen. Jouw klant gebruikt namelijk altijd het goede rekeningnummer en factuurnummer. Daarnaast staat het geld direct op je rekening.

Tip: Laat je klant altijd goed checken na het scannen van de QR code of het bedrag en de ontvanger juist zijn. Jij kan als ondernemer periodiek checken of jouw QR code niet vervangen is door een valse QR code.

Kijk hier voor meer informatie om veilig te betalen met QR codes

Zelf regelen & Contact