iDIN

iDIN is de nieuwe inlog- en identificatiedienst van banken. Met iDIN bied je jouw klanten een soepeler inlogproces. Zo verbeter je eenvoudig de conversie op jouw website.

Identificeren via de bank

iDIN is het beste te vergelijken met iDEAL. Wanneer klanten willen inloggen op jouw website, verschijnt er op het scherm een soortgelijk venster als bij iDEAL. Zij kiezen hun bank en loggen in met de Rabo Scanner.

Meer zekerheid, minder fouten

iDIN geeft jou als ondernemer meer zekerheid over de identiteit van je (online) klanten. Zij zijn namelijk al geïdentificeerd bij het openen van een bankrekening. Als jouw klanten inloggen met iDIN worden de gecontroleerde gegevens direct aan je verzonden. Denk aan gegevens als naam, geboortedatum, woonadres of geslacht. Het automatisch versturen van deze gegevens zorgt voor minder fouten in jouw administratie.

De mogelijkheden van iDIN

Makkelijk in gebruik

Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat de helft van de klanten liever geen profiel aanmaakt bij nieuwe websites of webwinkels. Daarnaast willen klanten graag één inlogmethode voor meerdere sites. Met iDIN hoeven je klanten hun gebruikersnaam en wachtwoorden niet meer te onthouden.

Mogelijkheden

iDIN kan je onder andere gebruiken voor:

Het registreren van nieuwe klanten
Op basis van de gecontroleerde persoonsgegevens van de klant wordt automatisch een nieuw account aangemaakt.
Het verifiëren van de leeftijd van de klant
Een leeftijdscheck op basis van de gegevens van de klant. Bij online alcoholverkoop is het bijvoorbeeld van belang om zeker te weten dat de klant minimaal 18 jaar of ouder is.
Het digitaal ondertekenen van overeenkomsten
Zekerheid of de juiste persoon zijn handtekening zet onder digitale overeenkomsten. Bijvoorbeeld bij het ondertekenen van een koopcontract of het afsluiten van een telefoonabonnement.

Met de mogelijkheden van iDIN kun je het proces op jouw website veiliger en makkelijker inrichten en zo de conve

Veiligheid

iDIN onderscheidt zich ten opzichte van andere inlogdiensten (Facebook, Google) met name op veiligheid. Jouw klanten kiezen zelf of zij iDIN gebruiken. Bij ieder gebruik geeft de klant goedkeuring voor het versturen van persoonsgegevens.

Organisaties krijgen nooit toegang tot de bankgegevens van hun klanten. En na het identificeren of inloggen wordt de verbinding tussen de bank en de ontvanger direct verbroken. Omgekeerd ontvangt de Rabobank ook geen gegevens, zoals bezochte websites en bestellingen.