Rabo Internetbankieren Professional

De wereld digitaliseert. Dit helpt jou als ondernemer. Naast Rabobank Internetbankieren bieden wij Rabo Internetbankieren Professional met meer functionaliteiten. Deze helpen je tijd te besparen, zodat jij je kunt focussen op de belangrijke zaken.

Geschikt voor meerdere gebruikersUitgebreide instelmogelijkheden voor autorisaties en limieten per rekening per gebruikerInstellen van RekeninggroepenKoppeling met boekhoudpakketImporteren en verzenden batchbestanden

Rabo Internetbankieren (Pro) wordt niet meer actief verkocht. Rabo Business Banking is het nieuwe portaal voor online bankieren en al je andere bankzaken.

Kijk hier voor meer info

Product details

Lees hier alles over Internetbankieren Professional.

Kenmerken

Wat biedt Rabo Internetbankieren Professional

verschillende autorisaties per rekening per gebruiker toekennenlimieten per rekening per gebruiker instelleneen tweede handtekening instellenper sessie over te boeken bedrag instelbaar tot € 500.000 door de eigenaar(neem contact op met je Rabobank om een limiet boven € 500.000 in te stellen).instellen van Rekeninggroepenboekhoudprogramma’s koppelenhandmatig incasso-opdrachten aanmaken vanuit een adresboekgangbare formaten exporterendigitale (dag)afschriften samenstellenbetaalbestanden en incassobestanden importerenéén adresboek voor binnen-en buitenlandse adressen.bij- en afschrijvingen van je rekeningen raadplegen tot maximaal 8 jaar in het verleden

Lees meer
Van aanvraag tot gebruik

Maak je al gebruik van Rabo Internetbankieren? Dan kun je eenvoudig overstappen naar Rabo Internetbankieren Professional. Neem contact op en binnen enkele dagen kun je gebruikmaken van Rabo Internetbankieren Professional.

Je kunt gebruikmaken van Rabo Internetbankieren Professional als je een zakelijke rekening hebt bij Rabobank.

Neem contact opLees meer op Support Rabo Internetbankieren Professional
Aandachtspunten

Stel functiescheiding in via Autorisaties

In Rabo Internetbankieren Professional heb je binnen het onderdeel ‘Autorisaties’ de mogelijkheden voor functiescheiding, autorisatie-inrichting en het instellen van opties in eigen hand. Hierdoor kun je op efficiënte wijze je bankzaken regelen. Per gebruiker bepaal je over welke functionaliteiten, rekeningen, limieten en toegangsmiddelen deze mag beschikken.

Houd de gebruikers actueel

Zorg ervoor dat je de opgevoerde gebruikers, hun toegangsmiddelen en gekoppelde apparaten actueel houdt. Hierdoor verklein je het risico dat er binnen jouw bedrijf ongeoorloofd gebruik wordt gemaakt van de functies van Rabo Internetbankieren Professional. Via ‘Download Autorisatie overzicht’ kun je een logboek Autorisaties downloaden. In dit logboek worden de wijzigingen in gebruikers en autorisaties over een bepaalde periode weergegeven. Wij raden je aan om eenmaal per jaar de actualiteit van jouw gebruikers en autorisaties en de wijzigingen te controleren met behulp van dit overzicht. Wanneer je gebruik maakt van Rabo Internetbankieren Professional, dan wordt het aantal gebruikers getarifeerd. Houd daarom ook het overzicht met gebruikers actueel en verwijder via ‘Autorisaties’ overbodige gebruikers om onnodige kosten te vermijden.

Controleer de limieten

Wanneer je jouw medewerkers toegang geeft tot jouw bankzaken is het belangrijk om daarbij bewuste keuzes te maken. Rabobank biedt veel mogelijkheden om autorisaties te beperken en af te stemmen met de rollen binnen jouw organisatie. Vaak is het verstandig om meervoudige autorisaties in te richten, bijvoorbeeld het zetten van een 2e handtekening. Ook kun je limieten aan gebruikers koppelen. Zijn de ingestelde limieten nog correct en passend voor jouw bedrijf en de gebruikers? Je wijzigt de limieten via 'Zelf regelen – Autorisaties'.

Stel Rabo Alerts in

Rabo Alerts zijn berichten over jouw financiële situatie die Rabobank naar je verzendt. Je kunt Rabo Alerts instellen voor jouw betaal- en spaarrekeningen. Je kunt deze berichten per rekening instellen en ontvangen per sms en/of e-mail. Hiermee blijf je direct op de hoogte van bijvoorbeeld jouw saldo, bij- en afschrijvingen en afkeuringen van betalingen. Je stelt Rabo Alerts in via 'Zelf regelen – Rabo Alerts'.

Lees meer over veilig en vertrouwd bankieren

Kies je voorkeurstaal

Rabo Internetbankieren Professional is beschikbaar in het Nederlands. De basisfuncties met betrekking tot transacties zijn ook beschikbaar in het Engels. Op de inlogpagina heb je de mogelijkheid om de gewenste taal in te selecteren.

Lees meer op Support Rabo Internetbankieren ProfessionalLees meer over veilig en vertrouwd bankieren
Kosten

De kosten van Rabo Internetbankieren Professional op een rij:

Rabo Internetbankieren Professional€ 6,50 per maand
Extra gebruiker€ 2 per maand
Rabo WereldPas€ 1,65 per maand per pas
Rabo Scanner€ 0
Rabo App€ 0

Daarnaast gelden de normale tarieven zakelijk betalingsverkeer:

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer
Voorwaarden en limieten

Hulp nodig bij Rabobank Internetbankieren Professional?

Wil je weten hoe je autorisaties, limieten en opties moet instellen? Of betaal- en incasso bestanden moet importeren? Support Internetbankieren Professional weet antwoord op al je vragen.