Swift for Corporates

Met Swift for Corporates wissel je opdrachten en rapportages uit met banken wereldwijd. Een uitkomst voor bedrijven, pensioenfondsen en vermogensbeheerders die internationaal actief zijn.

Een wereldwijde standaardBesparen op kostenBeperken van risico’s

Wat is Swift for Corporates?

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) is een internationale coöperatieve organisatie voor het snel en veilig verzenden van financieel berichtenverkeer. Banken gebruiken het beveiligde netwerk SWIFTNet om data te versturen en ontvangen. Met een SWIFT for Corporates-aansluiting via de Rabobank kan ook jij gebruikmaken van dit netwerk.

Hoe werkt het?

Bedrijven en financiële instellingen die aangesloten zijn op SWIFT for Corporates hebben via hun ERP-pakket of systeem voor Treasury Management een ingang naar diverse banken. Hierdoor hoef je jouw processen, bestandsformaten en/of systemen niet meer aan te passen aan verschillende financiële pakketten voor elektronisch bankieren.

SWIFT biedt twee soorten dienstverlening. Beide oplossingen worden ondersteund door de Rabobank:

SWIFT FIN: om snel en veilig losse gestandaardiseerde (MT) berichten te versturen. SWIFT FileAct: om verschillende soorten bestanden via één kanaal te verzenden.

Aanvragen

Als je geïnteresseerd bent in SWIFT for Corporates, neem dan contact op met de adviseur Financiële Logistiek van jouw Rabobank. Als SWIFT for Corporates bij jou wordt geïnstalleerd, krijg je een vast contactpersoon die je begeleidt.

Lees meer op www.swift.com

Productdetails

Kosten

Je hebt rechtstreeks contact met SWIFT over het gebruik van het netwerk en de kosten hiervan.

In het tarievenoverzicht vind je de kosten voor de verwerking van betalingsverkeer.

Bekijk de Tarieven voor zakelijk betalingsverkeer
Voorwaarden

Je zorgt zelf voor een technische aansluiting van het interne ERP-pakket en Treasury Management Systeem op SWIFTNet. Om gebruik te mogen maken van SWIFTNet, sluit je een contract met SWIFT. Hierin staan afspraken over de service van SWIFT, tarieven en systeemtechnische inrichting. Je sluit een contract met de Rabobank. Hierin staat dat wij de aangeleverde betaalopdrachten ontvangen via SWIFT for Corporates. Ook de afspraken over de te verwerken en te versturen formaten worden vastgelegd. De opdrachten worden verwerkt ten laste of ten gunste van jouw rekening bij de Rabobank .

Neem contact op