Klazina Jellema

"De boekhouding kost me nu minder tijd"

De administratie van health coach Klazina Jellema kon wel een opkikker gebruiken. Dankzij boekhoud-tool Tellow kost dit haar nu minder tijd en stress. Tellow is onderdeel van Rabo Bizzy, waarbij de bankrekening de boekhouding doet.

Lees meer over Rabo Bizzy

"Als orthomoleculair therapeut behandel ik mensen met behulp van voedingsschema’s aan problemen als eczeem, darmklachten of auto-immuunziekten." Aan het woord is Klazina Jellema, eigenaresse van Health Coach Dokkum. "Het doel van mijn werk is cliënten gezond te maken, door het lichaam via voeding weer hormonaal in balans te krijgen." Jellema is sinds drie jaar zzp’er. "Tot op de dag van vandaag zie ik dat als de beste keuze die ik ooit genomen heb. Ik zie mijn bedrijfje niet als werk en steek er met plezier wel 80 uur per week in."

 Klazina Jellema

Tijd en stress

Tijdens haar opleiding tot voedingsdeskundige leerde Jellema onder meer hoe ze facturen moest opstellen. Toch viel het bijhouden van haar administratie als zelfstandig ondernemer haar zwaar. "Ik raakte al snel het overzicht kwijt. Zo wist ik niet goed wie er wel of niet een factuur had betaald, hoeveel omzet ik moest draaien en welk bedrag aan btw ik elk kwartaal moest afdragen. Bonnetjes vergat ik vaak te vragen nadat ik een aankoop had gedaan. Die hele administratie kostte me al met al veel tijd en stress. En ik vond het bovendien helemaal niet leuk om te doen. Liever besteed ik die tijd om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Daarom nam ik een boekhouder in de arm om me te helpen."

"Bonnetjes vergat ik vaak te vragen nadat ik een aankoop had gedaan. Die hele administratie kostte me al met al veel tijd en stress"

Dat kan ook anders

Haar man wees Jellema op het bestaan van Tellow. Tellow is onderdeel van Rabo Bizzy, waarmee de bankrekening de boekhouding doet. "Hij zag me elke avond tot laat bezig met mijn administratie en dacht: "Dat kan ook anders". Ik ben meteen overgestapt. Het fijne van Tellow is dat ik nu een veel beter overzicht heb over mijn administratie. Zo zie ik precies wie er al betaald heeft en wie ik een betalingsherinnering moet sturen. Ook het aanmaken en versturen van een factuur gaat heel eenvoudig. Wanneer ik een rekening binnenkrijg, kan ik dat bestand uploaden en direct in mijn administratie verwerken. En als ik een zakelijke aanschaf doe, ontvang ik een bericht met het verzoek de bon te scannen. Zo vergeet ik tenminste niks. Het meest fijne van Tellow vind ik dat de boekhouding me veel minder tijd kost. De tijd die ik bespaar, kan ik nu besteden aan het helpen van cliënten."

 Klazina Jellema

"De tijd die ik dankzij Tellow bespaar, kan ik nu besteden aan het helpen van cliënten"

Samen met Tellow

Jellema maakt naast Tellow nog gebruik van haar boekhouder. "Ik heb hem toestemming gegeven om mee te kijken en te controleren of ik het wel goed doe. Maar mijn doel is wel om mijn administratie op termijn helemaal zelf te doen. Nou ja, samen met Tellow natuurlijk."

Lees meer over Rabo Bizzy

Zelf regelen & Contact