Esther van der Velden

"Dat Tellow de btw-aangifte klaarzet scheelt mij een hoop gedoe"

Voor haar opdrachtgevers regelt organisatieadviseur Esther van der Velden alles tot in de puntjes. Dankzij Tellow heeft ze ook geen omkijken naar haar eigen administratie. Tellow is onderdeel van Rabo Bizzy, waarbij de bankrekening de boekhouding doet.

Lees meer over Rabo Bizzy

"De wens om zelfstandig ondernemer te worden kriebelde al langer", vertelt Esther van der Velden. "Ik had een mooie baan bij de gemeente Vlaardingen. Maar ik was net 50 geworden, een goede leeftijd om nog een keer een nieuwe stap te zetten. Bovendien kwam er een mooie kans voorbij. Daarop besloot ik om de stap te wagen." Op 1 januari 2017 startte ze haar eigen organisatieadviesbureau. Haar eerste opdracht is het actualiseren van de woonvisie in de regio Rotterdam. Mijn kracht is om verschillende partijen met elkaar te verbinden en zo gezamenlijk vooruitgang te boeken."

Kopzorgen

Tegen netwerken of het oplossen van lastige vraagstukken keek de kersverse onderneemster niet op. Maar het bijhouden van haar eigen administratie bezorgde Van der Velden vooraf wel kopzorgen. "Ik ben gewend aan het voeren van projectadministratie. Maar als het om mijn eigen boekhouding gaat, is het een ander verhaal. Declareren stond bijvoorbeeld onderaan mijn prioriteitenlijst. Toen ik met mijn adviseur van de Rabobank om de tafel zat, wees hij me op de voordelen van Tellow. Ik ben er direct bij de start van mijn bedrijfje mee gaan werken. Sowieso ben ik heel online ingesteld. Mijn agenda is digitaal, net als mijn uren- en rittenadministratie. Daar past de boekhoud-tool van Tellow dus ook goed bij."

 Esther van der Velden

"Mijn agenda is digitaal, net als mijn uren- en rittenadministratie. Daar past Tellow dus ook goed bij"

Een uitkomst

Tellow maakt onderdeel uit van Rabo Bizzy, waarbij de bankrekening de boekhouding doet. Dat Tellow gekoppeld is aan haar zakelijke bankrekening, noemt Van der Velden een uitkomst. "Daardoor ontvang ik een bericht op mijn mobiele telefoon als ik iets heb aangeschaft. Nadat ik dan het bijbehorende bonnetje heb gescand, verwerkt Tellow het direct in mijn administratie. Zo hoef ik me niet steeds zorgen te maken over het bewaren van bonnetjes." Daarnaast is Van der Velden blij met de functionaliteit rondom de btw-aangifte. "Het is heel aangenaam dat Tellow de omzetbelasting bijhoudt en elk kwartaal de aangifte klaarzet voor de Belastingdienst. Dat scheelt mij een hoop gedoe."

"Ik hoef me niet steeds zorgen te maken over het bewaren van bonnetjes"

Meer energie

Rabo Bizzy met boekhoud-tool Tellow is een goede oplossing voor zzp’ers die net als zijzelf aanhikken tegen hun financiële administratie, zegt Van der Velden. Het zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan de administratie, waardoor je meer energie kunt steken in de onderdelen van het ondernemen waar je wél goed in bent. ''Ik vind het dan ook heel slim dat de Rabobank dit heeft ontwikkeld. Door buiten de lijntjes te denken ontwikkelt de bank nieuwe diensten die het ondernemen voor zzp’ers makkelijker maken."

 Esther van der Velden

Rabo Bizzy

De bankrekening die je boekhouding doet. Met Rabo Bizzy is het alsof er een assistent in je zakelijke Rabobank-rekening zit. Eentje die dag en nacht voor jou aan het werk is. Rabo Bizzy verwerkt automatisch alle betalingen in je boekhouding én bereidt je btw-aangifte voor. Zo weet je altijd precies wat wél en niet betaald is. En ook hoe je er financieel voor staat. Ideaal. Want dat levert je héél véél kostbare tijd op.

Lees meer over Rabo Bizzy

Zelf regelen & Contact