Roel van de Wouw

"Ik weet welke facturen eraan komen en kan daarop inspringen"

Timmerman Roel van de Wouw is blij met de digitalisering van zijn administratie door Tellow, de boekhoud-tool die onderdeel uitmaakt van Rabo Bizzy.

Lees meer over Rabo Bizzy

Boekhouding bijhouden

Toen hij startte als ondernemer werd Van de Wouw voor het eerst geconfronteerd met het bijhouden van een boekhouding. "Tijdens mijn opleiding op het ROC kwam dat nauwelijks aan bod. En behalve de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is er geen enkele drempel om voor jezelf te beginnen. Maar dat betekent wel dat je het allemaal zelf moet uitzoeken. Neem het doen van btw-aangifte – ik had daar geen ervaring mee. Daarom nam ik direct een boekhouder in de arm."

Rondslingerende bonnetjes

Vooral het bijhouden van de administratie met de bijbehorende bonnen vindt hij een uitdaging. "Regelmatig moest ik na vragen van mijn boekhouder rondslingerende tankbonnetjes zoeken. Die lagen dan onder andere verstopt in het handschoenenkastje van mijn bus." Via-via werd hij gewezen op het bestaan van Tellow. Dat maakt onderdeel uit van Rabo Bizzy, waarmee jouw bankrekening de boekhouding doet.

Direct inscannen

"Als zzp’er sta ik open voor nieuwe dingen, zeker als die het ondernemen makkelijker maken. Bovendien denk ik dat in de toekomst de boekhouding alleen nog maar digitaal is. Daarom besloot ik om gebruik te maken van Tellow", vertelt Van de Wouw. Hij is heel blij met de boekhoud-tool. Vooral het fotograferen van bonnetjes, waarna Tellow deze direct verwerkt in de administratie, bevalt hem. "Dat is bij mij inmiddels routine geworden: na het tanken direct het bonnetje scannen. Makkelijk en handig. En ook scheelt het veel stress dat je niet continu op zoek moet naar ontbrekende bonnen."

Roel van de Wouw

"Het scheelt stress dat je niet op zoek moet naar ontbrekende bonnen"

Meer overzicht met Tellow

Via Tellow kan de gebruiker ook btw verleggen, vertelt Van de Wouw. "Iets dat in mijn branche nog wel eens voorkomt. Als ik word ingehuurd via een ander bouwbedrijf stuur ik hen een factuur zonder btw – anders moeten zij dat tweemaal afdragen. Een ander sterk punt van Tellow is dat ik precies kan zien welke facturen eraan komen, zodat ik daar op kan inspringen. Ik raad andere zzp’ers zeker aan om Tellow te gebruiken. De wereld wordt steeds digitaler, terwijl ik nog zoveel ondernemers zie hannesen met bonnetjes in schoenendozen en handschoenenkastjes. Vooral in de bouw. Tellow maakt daaraan een einde en biedt bovendien meer overzicht. Ik heb mijn boekhouder nog, maar denk dat ik binnenkort zaken als de btw-aangifte uitsluitend via Tellow doe."

Eigen keuzes maken

Nog geen dag heeft Van de Wouw spijt van zijn keuze om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. "Vooral de vrijheid om eigen keuzes te kunnen maken bevalt me. Ik maak meer uren dan toen ik nog in loondienst was. Maar ik kan nu wel zélf bepalen welke klus ik wel of niet aanneem. Bovendien krijg en voel ik meer waardering als ik een mooie opdracht heb afgerond." Tot zijn tevredenheid ziet Van de Wouw ook de markt aantrekken. "Ik heb als zelfstandige gelukkig de crisis doorstaan, terwijl veel collegabedrijven noodgedwongen moesten stoppen. Nu het werk weer toeneemt, krijgen de overgebleven ondernemers het veel drukker."

Lees meer over Rabo Bizzy

Zelf regelen & Contact