Ondernemers duo die een zakelijke rekening openen

Zakelijke rekening voor zzp’ers

 • Standaard €9,95 per maand, met Rabo Startersvoordeel de eerste 6 maanden €0,00.
 • Regel snel en eenvoudig je bankzaken via de Rabo App.
 • €1,- korting per maand op de handige boekhoudtool Tellow.
Open zakelijke rekening
Binnen 5 minuten als Rabo privé-klant.

Zakelijke rekening voor zzp’ers

Sterk starten als freelancer

+100.000 zzp’ers bankieren via Rabobank

Met een zakelijke rekening kom je als zzp’er/ freelancer professioneel over en houd je zakelijke en privé boekhouding gescheiden. Rabobank is als coöperatieve bank jouw zakenpartner en ondersteunt jou met het maken van een sterke start.

Extra voordeel voor starters

Startende ZZP’er? Profiteer van Startersvoordeel

Open je in je eerste jaar als zzp’er een zakelijke rekening bij Rabobank? Dan profiteer je van Rabo Startersvoordeel. De eerste 6 maanden betaal je € 0,00 in plaats van € 9,95 per maand voor je betaalrekening.

Dus: géén kosten voor je zakelijke rekening, betaalpas, internetbankieren en Rabo App. Maar Startervoordeel is meer. Als je een zakelijke rekening hebt afgesloten kun je ook je bedrijfsaansprakelijkheid 6 maanden gratis verzekeren .

Ontdek jouw Rabo Startersvoordeel

Betaalgemak met de Rabo App

Betaalgemak met de Rabo App

Als ZZP’er vaar je je eigen koers. Wij bieden je alles wat je nodig hebt om je bankzaken snel te regelen op je mobiel. Onze app is altijd up-to-date met handige features:

 • Snel geld ontvangen? Stuur je factuur met een Rabo Betaalverzoek via WhatsApp, e-mail of sms.
 • Beheer je rekeningen bij andere banken? Voeg ze eenvoudig toe in de Rabo App.
 • Ook zakelijk kun je bij ons betalen via Apple Pay, als enige bank in Nederland!

Bekijk alle functies van de Rabo App

Rabobank groeit met je mee

Rabobank groeit met je mee

Een goed begin is het halve werk. Daarom bieden we je 6 maanden gratis een AVB via Interpolis én €1,- korting op boekhoudtool Tellow.

Maar ondernemen is óók groeien, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Onze slimme internationale betaaloplossingen, benodigde verzekeringen en financieringen zijn snel te regelen wanneer jouw bedrijf het nodig heeft.

Een zakelijke rekening bij Rabobank

Regel al je dagelijkse bankzaken eenvoudig online en via je je mobiel. Precies zoals jij dat wilt.

 • Standaard: € 9,95 per maand, exclusief transactie kosten.
 • Met Rabo Startersvoordeel betaal je de eerste 6 maanden € 0,00, in plaats van € 9,95 per maand. Daarbij ontvang je 6 maanden een gratis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Interpolis ZekerVanJeZaak®.
 • Alles-in-één. Breidt je zakelijke rekening uit met slimme betaaloplossingen, financiering en verzekeringen. 
 • €1,- korting op de handige boekhoudtool Tellow. Je betaalt € 8,99, i.p.v. € 9,99 per maand.
Open mijn zakelijke rekening

Veelgestelde vragen door zzp’ers en freelancers

Hoe open ik een zakelijke rekening bij Rabobank?

Bij Rabobank kan je op 3 manieren een zakelijke rekening openen als je al een KvK-nummer hebt. Heb je nog geen KvK-nummer? Regel dit dan eerst.

 1. Via desktop online aanvragen. Om een zakelijke rekening online te openen moet je ingelogd zijn via rabobank.nl. De voorwaarde is wél dat de rechtsvorm van je bedrijf een eenmanszaak is of je hebt een bv met 1 directeur-grootaandeelhouder. Ook ben je meerderjarig, heb je de Nederlandse nationaliteit en woon je in Nederland.
 2. Via de Rabo App op je mobiel. Dit kan als je een eenmanszaak of een bv hebt met 1 directeur-grootaandeelhouder. Ook moet je meerderjarig zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland wonen. Via ‘Zelf regelen’, ‘Product toevoegen’ vraag je de zakelijke rekening aan.
 3. Telefonisch, een gesprek voor het openen van een zakelijke rekening duurt 30 tot 60 minuten. 
Is een zakelijke betaalrekening verplicht voor (startende) ZZP’ers?

Bij de Rabobank is het niet toegestaan om je particuliere betaalrekening te gebruiken voor een bedrijf. Open daarom altijd een aparte rekening voor zakelijk betaalverkeer.

Gezond ondernemen begint met het scheiden van je zakelijke boekhouding van je privé. Wil de Belastingdienst inzicht in je boekhouding?

Dan geef je alleen inzicht in je zakelijk betaalrekening en houdt je persoonlijke zaken erbuiten. Een zakelijke rekening heeft bovendien als voordeel dat je gebruik kunt maken van financiële producten speciaal voor ondernemers, zoals een zakelijk krediet of een PIN-contract.

Een zakelijke rekening oogt bovendien professioneler en de rekening staat op naam van jouw bedrijf.

Particulier betalingsverkeer en online diensten van de Rabobank 2020 (PDF)

Toch is het scheiden van je privé en zakelijke boekhouding ook verstandig.

Binnen je zakelijke rekening zet je bijvoorbeeld je btw apart zodra je facturen worden betaald. Of wil de belastingdienst inzicht in je boekhouding? Dan hoef je geen inzicht geven in je privérekening.

Tip: de kosten van de zakelijke rekening kun je gewoon aftrekken van je btw-aangifte.

Hebben jullie ook een boekhoudkoppeling?

Met Rabo Internetbankieren Professional maak je eenvoudig een koppeling met diverse bekende boekhoudprogramma’s.

Bekijk ons overzicht van ondersteunde boekhoudprogramma’s

Wil je meer? Met boekhoud-tool Tellow heb je je eigen digitale assistent en wordt boekhouden een fluitje van een cent. Als zakelijke klant van de Rabobank ontvang je ook nog € 1,- korting per maand. Je betaalt dan € 8,99, i.p.v. € 9,99 per maand.

Hoe lang duurt het om een zakelijke rekening te openen?

Ben je privé al klant bij ons? Binnen 5 minuten open je online een zakelijke rekening.

Als je nog geen klant bent kun je telefonisch een aanvraag doen voor een zakelijke rekening. Wij bellen je vervolgens op om de aanvraag door te nemen.

Kan ik een rekening van een andere bank toevoegen in de Rabo App?

Je kunt eenvoudig rekening(en) van andere banken toevoegen in de Rabo App. Zo heb je al je betaalrekeningen bij elkaar in één app. Handig en overzichtelijk.

 1. Open de Rabo App en ga naar zelf regelen.
 2. Kies voor 'Rekening bij andere bank'
 3. Kies daarna voor 'Koppel rekening bij andere bank'
 4. Klik vervolgens op de oranje button.
 5. Kies je andere bank en koppel je betaalrekening.

Productdetails zakelijke rekening

Kosten

Een zakelijke rekening kost standaard € 9,95 per maand, exclusief transactiekosten.

Met Rabo Startersvoordeel krijg je je zakelijke rekening de eerste 6 maanden gratis. Dat betekent géén kosten voor je zakelijke rekening, betaalpas, internetbankieren en Rabo App. Na 6 maanden betaal je € 9,95 per maand plus transactiekosten.

Bekijk de tarieven van onze producten

Rentetarieven

Op de zakelijke rekening geldt een negatieve creditrente voor hogere saldi. Deze rente is variabel en kan op elk moment wijzigen. Wij informeren je als de rente wijzigt.

Hier vind je actuele rentepercentages

Voorwaarden

Contant geld brengt voor jou en voor ons steeds meer risico’s en kosten met zich mee. Om jou goed te kunnen bedienen, passen wij daarom onze dienstverlening hier op aan. Het is niet toegestaan je zakelijke rekening voor het merendeel te gebruiken voor contante transacties. Als we te veel contante transacties vaststellen, kan dit gevolgen hebben.

Daarnaast is de zakelijke rekening bedoeld voor zakelijk betalingsverkeer en niet voor het aanhouden van derdengelden. Derdengelden zijn tegoeden van anderen die je in bewaring hebt. Hiervoor kun je een Rabo DerdengeldenRekening openen.

Meer over Derdengelden

Direct aan de slag met je zakelijke rekening

Snel een zakelijk rekeningnummer nodig voor je administratie? ZZP’ers of freelancers die al klant zijn bij de Rabobank hebben binnen 5 minuten een rekening voor hun bedrijf.

Open nu een zakelijke rekening

Zelf regelen & Contact