Contactloos betalen met je zakelijke bankpas

Het kopje koffie voor je zakelijke relatie of een snelle lunch onderweg, contactloos betalen is een goede keus als je snel en gemakkelijk wilt afrekenen. Je hoeft je zakelijke Rabo Wereldpas niet in de automaat te steken en bij bedragen onder € 25 toets je zelfs je pincode niet in.

Tijdelijk verhoogd limiet voor contactloos betalen

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO adviseert op om het gebruik van contant geld zoveel mogelijk te beperken in de strijd tegen het coronavirus. De Raad Nederlandse Detailhandel heeft de oproep gedaan om contactloos pinnen en mobiel betalen te stimuleren. Hoe meer mensen contactloos betalen, hoe kleiner de kans op besmetting via het toetsenbord van de betaalterminal. In lijn met deze oproep heeft de Rabobank heeft tijdelijk de limiet voor contactloze betalingen zonder pincode verhoogd tot € 100.

Lees de updates over het coronavirus

Zakelijke Rabo WereldPas geschikt voor contactloos betalen

Een zakelijke bankpas die geschikt is voor contactloos betalen herken je aan het logo voor contactloos betalen. Dat logo, van vier halfronde verticale strepen staat naast de chip op je bankpas. Datzelfde logo zie je overal waar je contactloos kunt betalen. 

Als dat logo niet op je bankpas staat en je wil wel contactloos betalen vraag dan een nieuwe zakelijke bankpas aan. Alle nieuwe zakelijke bankpassen zijn geschikt voor contactloos betalen. Je vraagt een nieuwe zakelijke bankpas online aan of via de Rabo Bankieren App.

Vraag een nieuwe pas aan

Contactloos betalen aan- of uitzetten

Geen behoefte aan contactloos betalen? Geen probleem, je zet het gewoon zelf uit via Rabo Online Bankieren, Rabo Internetbankieren (Pro) of via de Rabo Bankieren App. Wil je wel weer contactloos betalen, dan zet je het weer aan.

Aan- of uitzetten

Zo werkt contactloos betalen

Voor je eerste contactloze betaling moet je eerst een keer betalen met pincode. Daarna kun je contactloos betalen met je zakelijke betaalpas. Dit gaat als volgt:

  1. Houd je pas dichtbij de betaalautomaat. Soms aan de zijkant, een andere keer aan de bovenkant.
  2. De betaalautomaat leest alle gegevens die nodig zijn voor de betaling uit de chip van je pas. 
  3. Wij controleren die gegevens en vervolgens verschijnt de melding dat de betaling is goedgekeurd op het scherm van de betaalautomaat.

Bedragen onder de € 50 betaal je zonder je pincode in te toetsen, bij hogere bedragen heb je je pincode nodig. Even kijken hoe contactloos betalen gaat? Op www.eenvoudigbankieren.nl staan een aantal nieuwe betaalmogelijkheden, waaronder contactloos betalen, stap-voor-stap uitgelegd.

Limieten contactloos betalen

Contactloos betalen in Nederland

Contactloos betalen heeft een limiet. Je betaalt maximaal € 50 per keer zonder pincode, genoeg voor kleine aankopen. Voor bedragen daarboven heb je wel je pincode nodig. Als al jouw contactloze betalingen bij elkaar opgeteld het bedrag van € 100 hebben bereikt, betaal je de eerstvolgende keer met je pincode. Daarna is contactloos betalen zonder code weer mogelijk tot opnieuw € 100.

Contactloos betalen in het buitenland

In het buitenland gelden dezelfde limieten als in Nederland: tot € 50 per keer zonder pincode met een maximum van € 100. Soms is er een andere limiet. Schrik dus niet als je tijdens je vakantie plotseling toch je pincode moet intoetsen.

Contactloos betalen en veiligheid

Contactloos betalen is net zo veilig als andere manieren van betalen. Een voordeel van contactloos betalen zonder pincode, is dat niemand je code meer kan afkijken. Iemand kan wel de gegevens van je pas digitaal kopiëren, maar dat is ontzettend moeilijk. Mocht dat toch lukken dan is de pakkans erg groot.

Natuurlijk blijft het altijd verstandig om er op te letten dat er niemand te dichtbij je staat als je betaalt. Denk je dat iemand je gegevens gestolen heeft? Onderneem dan gelijk actie en blokkeer je pas. Dat kan ook tijdelijk.

Lees meer over veilig bankieren

Dip & Go en Tap & Go

Betalen bij parkeergarages en tolwegen doe je niet contactloos, maar wel zonder pincode. Dit heet Dip & Go. Het gaat als volgt: je steekt je pas in de betaalautomaat, checkt het bedrag en drukt op ok.

In sommige parkeergarages betaal je via Tap & Go. Je steekt je pas dan niet in de betaalautomaat, maar houdt hem er tegenaan. Dip & Go en Tap & Go hebben wel andere limieten dan contactloos betalen. Je kunt er tot maximaal € 100 per keer mee betalen.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn limiet voor contactloos betalen veranderen?

Nee, dat kan helaas niet. Die limiet staat vast.

Kan ik de limieten van Dip & Go en Tap & Go veranderen?

Nee, dat kan helaas niet.

Hoe weet ik of ik de limiet bereikt heb?

Dat hoef je niet zelf bij te houden. Als je de limiet bereikt hebt, krijg je op het scherm van de betaalautomaat het verzoek om je pincode in te toetsen.