Zakelijke spoedoverboeking binnen Nederland

Soms vergeet je een factuur te betalen. Uiterst vervelend, vooral bij die belangrijke leverancier. Met een spoedoverboeking vanaf je zakelijke rekening is het zo opgelost en staat het geld binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Zo doe je een spoedoverboeking

Een zakelijke spoedoverboeking binnen Nederland kan op drie manieren:

  • Log in bij Rabo Internetbankieren (Professional), kies voor 'Nieuwe opdracht' en vink het vakje ‘Spoed’ aan.
  • Geef de spoedoverboeking telefonisch aan ons door.
  • Ga langs bij een Rabobank bij jou in de buurt.

Neem je zakelijke bankpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee. Als je je spoedoverboeking aanlevert op werkdagen voor 16.30 uur, dan staat het bedrag binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Neem contact met ons op Vind een Rabobank bij je in de buurt

De kosten van een spoedoverboeking

Een zakelijke spoedoverboeking binnen Nederland kost: 

  • via Rabo Internetbankieren (Professional) € 5 
  • telefonisch € 15 
  • langsgaan bij je Rabobank € 15

Een spoedoverboeking is niet altijd nodig

Een spoedoverboeking binnen Nederland is lang niet altijd nodig. De verwerkingstijden, de tijd die nodig is om een bedrag van de ene naar de andere rekening over te maken, zijn kort. Check daarom altijd hoe lang het duurt voor je betaling bij de begunstigde binnenkomt.

Spoedoverboeking naar een Raborekening

Een spoedoverboeking is nooit nodig als je geld overschrijft naar een Nederlandse rekening bij de Rabobank. Het bedrag staat er namelijk altijd direct op. Het maakt niet uit of je via Rabo Internetbankieren, de Rabo Bankieren App of Rabo Cash Management overmaakt.

Weekend en feestdagen

Een spoedoverboeking is nooit nodig in het weekend. Iedere betaling die je in het weekend doet, komt de volgende werkdag binnen. Ook op feestdagen is een spoedoverboeking niet altijd nodig. Op feestdagen gelden soms andere verwerkingstijden.

Spoedoverboeking naar een andere bank

Check of een spoedoverboeking nodig is als je geld wil overmaken naar een rekening bij een andere bank dan de Rabobank. Als je op een werkdag voor 15.00 uur overboekt, verwerkt de bank van de ontvanger de betaling meestal nog diezelfde dag.

Verwerkingstijden tijdens het weekend en op feestdagen

Veelgestelde vragen

Kan ik een spoedoverboeking via de Rabo Bankieren App doen?

Nee, helaas. In de app is het nog niet mogelijk om verschil te maken tussen een gewone overboeking en een spoedoverboeking.

Kan ik een spoedoverboeking annuleren?

Het is niet mogelijk om een spoedoverboeking te annuleren. Als een spoedoverboeking ten onrechte is gedaan, neem dan contact op met de ontvanger en vraag of die het bedrag terugboekt. De kosten van de spoedoverboeking moet je nog steeds betalen. Ook als er 'Gereserveerd' achter je spoedoverboeking staat, kan een spoedoverboeking niet tegengehouden worden. 

Wat zijn de verwerkingstijden als ik zonder spoed geld overmaak?

Als je geld overmaakt van je zakelijke betaalrekening naar een andere rekening dan gelden eer verschillende verwerkingstijden. In de bijlage lees je er meer over.

Wat betekent ‘Gereserveerd’ achter mijn spoedoverboeking?

Achter spoedoverboekingen die op werkdagen na 16.30 uur, in het weekend of op een feestdag zijn ingevoerd, komt 'Gereserveerd' te staan omdat zij pas de volgende werkdag na 08.00 uur verwerkt worden.

Kan ik een acceptgiro ook met spoed betalen?

Ja dat kan. Kruis bij een nieuwe betaling het vakje ‘Spoed’ aan en vul het betalingskenmerk van de acceptgiro in bij ‘Omschrijving’. Veel organisaties, zoals de Belastingdienst, vinden het goed wanneer je een acceptgiro op deze manier betaalt.