We vinden het jammer dat je je zakelijke betaalrekening wilt opzeggen. Bekijk voordat je opzegt de checklist hieronder over waar je rekening mee moet houden als je een zakelijke rekening van de Rabobank opzegt. Je regelt de opzegging vervolgens zelf online.

Wie een zakelijke rekening kan opzeggen

Ben jij de wettelijk vertegenwoordiger van de zakelijke rekening? Dan ben je bevoegd om de opzegging te ondertekenen en het opzegformulier in te vullen. 

Soms moeten meerdere mensen tekenen voor het opheffen van een rekening. Bijvoorbeeld bij een vereniging of stichting. Of als dit in de voorwaarden van jouw bedrijfsvorm zo is geregeld. In dat geval ontvang je, nadat je het online opzegformulier hebt ingevuld, nog een schriftelijk ondertekenverzoek op het adres dat bij ons bekend is. 

  Checklist opzeggen zakelijke rekening

  Voordat je je zakelijke rekening opzegt, doe je het volgende:

  1. Zakelijke spaarrekening opzeggen 
   Heb je een zakelijke spaarrekening? Check dan of de betaalrekening die je wilt opzeggen niet meer gekoppeld is aan je zakelijke spaarrekening. Je kunt de spaarrekening koppelen aan een andere zakelijke betaalrekening van de Rabobank. Neem hiervoor contact met ons op.

   > Neem contact met ons op

   Heb je geen andere zakelijke betaalrekening waar je de spaarrekening aan kunt koppelen? Dan moet je ook de zakelijke spaarrekening opzeggen. Doe dat vóórdat je de betaalrekening opzegt.

   > Lees meer over zakelijke spaarrekening opzeggen

  2. Saldo van je zakelijke betaalrekening op € 0 zetten
   Zorg dat je geen geld meer op je zakelijke rekening hebt staan. Boek voordat je de rekening opzegt je geld over naar een andere rekening. Of neem het op bij een geldautomaat.

  3. Rekeningafschriften en financiele overzichten downloaden
   Na het opzeggen van je rekening, kun je niet meer in de geschiedenis van je rekening kijken. Zorg dat je belangrijke overzichten van de rekening, zoals je Financiële Jaaroverzicht, vóór het opzeggen downloadt.

   > Lees meer over financiële overzichten downloaden

  4. Nieuw rekeningnummer bepalen
   We hebben een ander rekeningnummer nodig om een eventueel geld over te maken. Bijvoorbeeld als er na de opzegging nog geld op je rekening binnenkomt. Dit rekeningnummer gebruiken we ook om bedragen te incasseren die na het opheffen van je rekening worden afgeschreven. Denk aan kosten of creditcardtransacties.

  5. Andere rekeningen opzeggen
   Wil je nog een rekening opzeggen? Vul voor elke rekening een apart opzegformulier in.

  6. Bankpas en creditcard komen te vervallen
   Met het opzeggen van je zakelijke betaalrekening, neem je ook afscheid van je bankpas of creditcard. Hiervoor hoef je zelf niets te regelen.
  Zeg rekening op

  Veelgestelde vragen

  Kan ik mijn zakelijke rekening ook telefonisch opzeggen?

  Je zegt je zakelijke rekening eenvoudig online op. Als online opzeggen niet mogelijk is, neem dan contact met ons op.

  Zeg rekening op

  Neem contact met ons op

  Wat gebeurt er met nog openstaande kosten na het opzeggen van mijn rekening?

  Bij het opzeggen van je rekening vragen wij je om je nieuwe IBAN of het IBAN van een andere rekening door te geven. Ben je nog kosten aan ons verschuldigd? Dan incasseren wij deze kosten van het door jou opgegeven IBAN. 

  Wat gebeurt er met een bedrag dat is overgemaakt naar een opgezegde rekening?

  Wij boeken dit bedrag automatisch terug naar de rekening van de opdrachtgever. Mocht de betaling binnenkomen tijdens het opheffen van de rekening, dan maken wij het bedrag over naar het door jou opgegeven IBAN.

  Wat gebeurt er met producten die gekoppeld zijn aan mijn opgezegde rekening, zoals de Rabo OmniKassa?

  Heb je nog een andere zakelijke rekening bij de Rabobank? Dan kun je deze producten gewoon blijven gebruiken. Vaak moet dan wel het contract worden aangepast. Wij doen dit graag voor je. Heb je geen andere zakelijke rekening bij de Rabobank, dan moeten eventuele gekoppelde producten ook worden beëindigd. Dit doen wij voordat wij je zakelijke rekening opheffen. 

  Neem contact met ons op