Zakelijke machtiging intrekken of incasso blokkeren

Is er een bedrijf dat onterecht geld van je zakelijke rekening afschrijft? Daar zit je vast niet op te wachten. Gelukkig kun je de machtiging voor de incasso intrekken of de incasso blokkeren.

Doorlopende Euro-incasso stopzetten door machtiging intrekken

Oneens met een doorlopende Euro-incasso op je zakelijke rekening? Zoek dan contact met de opdrachtgever van de incasso of houd de komende afschrijving tegen met een rode kaart. Je trekt hiermee je machtiging in. Zo voorkom je de komende afschrijving. Print de rode kaart uit, vul de gegevens in en stuur deze naar het bedrijf dat het geld ontvangt.

Print rode kaart (PDF)

Euro-incasso blokkeren

Als het bedrijf toch weer geld van je zakelijke rekening afschrijft, stel dan een incassoblokkade in. De al afgeschreven incasso vraag je binnen acht weken terug (storneren). De blokkadelijst maak je in Rabo internetbankieren (Professional). Als je een bedrijf of land op de blokkadelijst zet, kunnen zij geen geld meer incasseren.

Wil je dat een bedrijf niet meer dan een bepaald bedrag incasseert? Stel dan in hoe vaak en hoeveel geld een bedrijf of land mag incasseren. Dit doe je ook in de blokkadelijst.

 1. Log hieronder in via de oranje knop, je komt nu op de pagina 'Euro-incasso overzicht'.
 2. Kies ‘Blokkade- of Goedkeuringslijst instellen’.
 3. Kies 'Blokkadelijst'.
 4. Zet een bedrijf op de blokkadelijst door op het groene schuifje te klikken. Het schuifje wordt rood en zo blokkeer je het bedrijf. Als je een heel land wilt blokkeren, vink dan het land aan in het lijstje met landen onderaan de pagina.
 5. Vul je e-mailadres in en controleer je ingevulde gegevens.
 6. Kies 'Ondertekenen'.
Stel incassoblokkade in

Lees meer over incasso terugboeken

Standaard alle bedrijven blokkeren

Als je een blokkadelijst niet voldoende vindt, stel dan een goedkeuringslijst in. Je bepaalt hiermee welk bedrijf wél geld van je zakelijke rekening mag afschrijven. Daarmee blokkeer je standaard alle andere bedrijven. Bedrijven incasseren dus alléén als je ze vooraf goedkeurt op de lijst.

 1. Log hieronder in via de oranje knop, je komt nu op de pagina 'Euro-incasso overzicht'.
 2. Kies ‘Blokkade- of Goedkeuringslijst instellen’.
 3. Kies 'Goedkeuringslijst'.
 4. Haal een bedrijf van de goedkeuringslijst door op het groene schuifje te klikken. Het schuifje wordt rood en zo blokkeer je het bedrijf.
 5. Vul je e-mailadres in en controleer je ingevulde gegevens.
 6. Kies 'Ondertekenen'.
Stel goedkeuringslijst in

Bedrijven Euro-incasso stopzetten door machtiging intrekken

Een Bedrijven Euro-incasso herken je op de afschrijving aan de code EB. Ben je het niet met de incasso eens en wil je hem stopzetten? Trek online (tijdelijk) je incassomachtiging in in Rabo Internetbankieren (Professional).

 1. Kies de oranje knop hieronder en log in.
 2. Je komt op de pagina ‘Euro-incasso overzicht’.
 3. Kies ‘Incassanten en machtigingen’.
 4. Je trekt hier je machtiging in voor een Bedrijven Euro-incasso.

Een machtiging intrekken kan tot en met de werkdag voor het afschrijven van de incasso. Neem bij onterechte Bedrijven Euro-incasso’s op de dag van afschrijving contact op met ons.

Trek machtiging in

Neem contact met ons op

Service en Contact