Overzicht zakelijke creditcarduitgaven

Wel handig, af en toe even checken wat er is uitgegeven en hoeveel je nog kunt besteden met je zakelijke creditcard. Dan weet je de tussenstand, geen verrassingen. In je online bankierenomgeving vind je een transactieoverzicht van je creditcard.

Elke maand een overzicht van je creditcarduitgaven

Wij zorgen er sowieso voor dat je elke maand een transactieoverzicht ontvangt in je Berichten in Rabo Internetbankieren en de Rabo App. Daarop staan alle uitgaven van de afgelopen maand. 

In 2020 vervangen we onze creditcards. Als je creditcard is vervangen, vind je het transactieoverzicht in je Documenten. Zowel Berichten als Documenten vind je in je Profiel, rechtsbovenin de Rabo App en Rabo Internetbankieren.

Bekijk transacties

Overzicht per post

Gebruik je Rabo Internetbankieren Professional of Rabo Cash Management? Dan sturen wij het overzicht per post. Soms is het handig om een (extra) overzicht op papier te hebben voor je boekhouding, ook als je online bankiert. Daar zorgen wij dan natuurlijk voor. De eerste twee kopieën van een creditcardoverzicht zijn gratis.

Lees meer over het aanvragen van een kopie van je creditcardafschrift

Wat staat er precies in het transactieoverzicht?

In het transactieoverzicht zie je welke transacties je afgelopen maand hebt gedaan. Het totaalbedrag van deze periode schrijven we rond het einde van de maand automatisch af van je rekening. 

Veelgestelde vragen

Kan ik een overzicht van mijn creditcarduitgaven op papier ontvangen?

Ook als je internetbankieren hebt, kun je een kopie-overzicht van je creditcarduitgaven per post ontvangen. 

Wat betekenen de termen ‘Nog te besteden’, ‘Openstaand’ en ‘Gereserveerd’?

Nog te besteden

Dit is hoeveel geld je deze maand nog kunt uitgeven met je creditcard.

Openstaand

Dit is het totale bedrag van creditcardbetalingen dat nog afgeschreven wordt van je betaalrekening. Als je een creditcardbetaling doet, wordt dit bedrag meestal binnen een dag opgeteld bij je openstaande saldo.

Gereserveerd

Dit is een bedrag dat apart wordt gehouden en dat je mogelijk later moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan borg die je betaalt als je een auto huurt. Het bedrag van de borg wordt gereserveerd zodat je dit bedrag niet ergens anders aan kunt uitgeven. Lever je de auto in zonder schade dan wordt dit bedrag binnen een aantal dagen vrijgegeven. Daarna kun je dit bedrag weer ergens anders aan uitgeven. 

Staat er geen ‘openstaand’ of ‘gereserveerd’ onder een creditcardbetaling? Dan is die betaling al afgeschreven van je betaalrekening.

Service en Contact