Zakelijke creditcard in een nieuw jasje

Heb je een nieuwe Rabo BusinessCard gekregen? Of staat in je Rabo App dat je een nieuwe card gaat ontvangen? Dat klopt! Rabobank heeft de creditcard in een nieuw jasje gestoken. Dat betekent niet alleen een nieuw design, maar ook meer gebruiksmogelijkheden. Nu en in de toekomst. Na ontvangst van je nieuwe creditcard activeer je deze nu makkelijk via de Rabo App of via Rabo Online Bankieren.

Activeer je creditcard
Rabo Businesscard

Nieuw uiterlijk en nieuwe functies

Je ontvangt een nieuwe creditcard omdat wij onze systemen anders hebben ingericht. Daardoor kunnen we je meer activatie- en betaalmogelijkheden bieden.

In de toekomst voegen we hier meer mogelijkheden aan toe, zoals betalen in de app zonder Rabo Scanner. Ook hebben de creditcards een nieuw uiterlijk. Een design dat past bij onze huidige missie 'Growing a better world together': samenwerken aan een betere wereld.

Nieuw creditcardnummer en pincode

In verband met de veiligheid hebben we ervoor gekozen om de creditcard compleet te vervangen. Dit betekent dat je een nieuwe creditcard met een nieuw creditcardnummer ontvangt. Bij een nieuwe kaart met een nieuw nummer hoort ook een nieuwe pincode.

Let op: We zullen je nooit vragen om je pincode of om je oude creditcard op te sturen. Als je jouw nieuwe creditcard geactiveerd hebt kun je de chip van je oude card doorknippen.

Wanneer krijg ik mijn nieuwe creditcard en pincode?

Creditcards vervangen we in fases. We kunnen niet zeggen wanneer je nieuwe creditcard precies op de mat ligt. Je ontvangt de pincode apart van je nieuwe creditcard in een eigen envelop. Wij versturen beide per post rond dezelfde tijd. Het kan daardoor voorkomen dat je zowel je nieuwe pincode als je nieuwe card op dezelfde dag ontvangt. Dit is geen probleem, want je nieuwe creditcard moet je altijd eerst activeren voor gebruik.

Veelgestelde vragen

Krijg ik een bericht vooraf?

We sturen je meteen je nieuwe creditcard, samen met uitleg hierover. Je ontvangt dus geen bericht vooraf over wanneer je je nieuwe creditcard ontvangt. Wij kiezen deze veiligere aanpak bewust om criminelen geen kans te geven hiervan gebruik te maken (phishing).

Maak je gebruik van online bankieren of de Rabo App? Dan ontvang je hier de aankondiging dat je een nieuwe creditcard ontvangt. De melding staat in 'Lopende zaken'.

Moet ik betalen voor deze nieuwe creditcard?

Nee, deze vervanging van je creditcard is kosteloos.

Waarom wordt mijn creditcard nu ineens vervangen?

Wij willen je de beste services bieden, zowel offline als online. Denk hierbij aan het activeren van de creditcard via de Rabo app. Maar binnenkort ook aan biometrisch betalen, Apple Pay via je creditcard of saldo op je creditcard bijstorten. Wij hebben onze systemen aangepast zodat we je deze services kunnen bieden. Hiervoor moeten we wel je card vervangen, daarom ontvang je dit jaar van ons een nieuwe creditcard. Ook als de datum op je card nog niet is verstreken.

Waar vind ik mijn maandelijkse creditcard rekeningoverzicht?

Rekeningoverzichten van je oude creditcard vind je terug in 'Berichten'. De rekeningoverzichten van je nieuwe creditcard plaatsen we maandelijks in 'Documenten'. Zo heb je meteen een goed overzicht van de documenten die voor jou van belang zijn. Zowel 'Berichten' als 'Documenten' vind je via jouw 'Profielpagina' rechtsboven in de Rabo App en in Rabo Online Bankieren.

Bekijk Berichten Bekijk Documenten

Moet ik zelf mijn nieuwe creditcardnummer doorgeven bij online abonnementen?

Ja, dit geldt voor:

 • doorlopende online abonnementen, zoals Google
 • online aankopen bij webwinkels
 • een wallet, zoals PayPal

Je vindt deze informatie op je creditcard rekeningoverzicht. Wij adviseren je de overzichten van de afgelopen dertien maanden te bekijken om na te gaan welke abonnementen je hebt lopen. Daarna kun je bij deze partijen het nieuwe creditcardnummer doorgeven.

Let op! Het kan zijn dat je nieuwe creditcardnummer automatisch wordt gewijzigd. Controleer dit wel voor de zekerheid.

Is het rekeningnummer voor extra bestedingsruimte of aflossen (top up) gewijzigd?

Heb je een Visa creditcard gekregen? Je overboeking voor extra bestedingsruimte of aflossing doe je dan nu naar bankrekeningnummer NL03 RABO 0350 8070 00 ten name van Rabobank Creditcard Visa. Zet in de omschrijving je 16-cijferige creditcardnummer (zonder puntjes tussen de cijfers).

Let op! Doe de overboeking van de betaalrekening waaraan je Visa creditcard is gekoppeld.

Meer informatie

Ik heb mijn oude creditcard gebruikt voor een reservering. Kan ik nog op reis?

Heb je bijvoorbeeld een voorlopige boeking gedaan bij een hotel? Dan wordt deze boeking meestal bij je verblijf in het hotel definitief afgerekend. Je kunt bij het afrekenen dan je nieuwe creditcard gebruiken. Mocht de betaling toch op je oude creditcard worden gezet, dan neemt de dienstverlener contact met je op en kun je je nieuwe creditcardnummer doorgeven.

  Ik heb een bedrag retour gekregen, maar dit staat op mijn oude creditcard. Hoe boek ik dit bedrag naar mijn betaalrekening?

  Heeft een verkopende partij een bedrag op je oude creditcard teruggestort? En heb je je nieuwe creditcard al geactiveerd? Dan wordt dit bedrag automatisch op je betaalrekening gestort. Dit is de betaalrekening die is gekoppeld aan de creditcard.

  Let op! Het saldo wordt wel automatisch verrekend met een eventueel openstaand bedrag op je creditcard. Heb je bijvoorbeeld € 100 bij een webwinkel uitgegeven via je oude creditcard en krijg je € 500 retour? Dan wordt € 400 naar je betaalrekening overgemaakt.

  Ik heb zelf mijn reis of andere activiteit geannuleerd vanwege corona. Krijg ik mijn geld terug op mijn creditcard?

  Als je zelf een activiteit annuleert gelden hiervoor de annuleringsregels van de verkopende partij. De aankoopverzekering van je creditcard biedt hiervoor in ieder geval geen dekking. Mogelijk heb je zelf een annuleringsverzekering afgesloten, bijvoorbeeld bij een reis, dan kan deze dekking bieden. Heb je recht op terugbetaling en is de betaling door de verkopende partij op je oude creditcard teruggestort? Dan wordt dit bedrag automatisch op je betaalrekening gestort. Dit is de betaalrekening die is gekoppeld aan de creditcard.

  Let op! Het saldo wordt wel automatisch verrekend met een eventueel openstaand bedrag op je creditcard. Heb je bijvoorbeeld € 100 bij een webwinkel uitgegeven via je oude creditcard en krijg je € 500 terug van een geannuleerde reis? Dan wordt € 400 naar je betaalrekening overgemaakt.

  Waarom krijg ik een Rabo BusinessCard van Visa?

  Onze nieuwe Rabo BusinessCard is een creditcard van Visa. Visa heeft werelddekking en bied je naast de Rabo WereldPas van Maestro (onderdeel van MasterCard) extra dekking. Zo kun je, met beide passen samen, overal ter wereld betalen.

  Kan ik een Visa card omruilen voor een Mastercard?

  Heb je een Rabo BusinessCard van Visa ontvangen? Dan hebben we ook een Rabo BusinessCard van Mastercard voor je beschikbaar. Neem contact met ons op via 088-722 6777 als je wilt wisselen naar Mastercard.

  Let op! Ook met onze Rabo BusinessCard van Mastercard krijg je een nieuw cardnummer en een nieuwe pincode.

  Is mijn bestedingslimiet gewijzigd?

  Aan het bestedingslimiet is niets gewijzigd. Je houdt dezelfde permanente limiet als die van je oude creditcard. Tijdelijke wijzigingen zijn niet meer van toepassing. Wil je opnieuw je limiet (tijdelijk) wijzigen? Dit regel je in Rabo Internetbankieren (Professional).

  Limiet creditcard aanpassen

  Ik wil geen creditcard meer, wat moet ik doen?

  Als je geen gebruik meer wilt maken van je creditcard kun je deze opzeggen of blokkeren.

  Creditcard opzeggen Creditcard blokkeren

  De vervaldatum van de nieuwe card is niet over vijf jaar. Klopt dat?

  De vervaldatum (valid thru) van de nieuwe creditcards verschilt per kaart en ligt tussen de drie en de vijf jaar, zodat het vervangingsproces in de toekomst soepel verloopt.

  De transacties van de nieuwe creditcard zijn te downloaden in een gewijzigd CSV-formaat. Wat is er verbeterd?

  De veranderingen staan beschreven in het document 'Formaatbeschrijving CSV_Creditcard' op rabobank.nl/seb (zie lamel 'verantwoording van af- en bijschrijvingen').

  Naar de veranderingen

  Mijn CSV download toont de informatie niet meer in kolommen, hoe kan ik dit oplossen?

  Raadpleeg hiervoor de handleiding 'importeren CSV in Excel' op rabobank.nl/seb (zie lamel 'verantwoording van af- en bijschrijving').

  Naar de veranderingen

  Kan ik de transacties van mijn nieuwe creditcard ook in het oude CSV-formaat downloaden, of andersom?

  De transacties van je nieuwe creditcard kunnen alleen in het nieuwe CSV-formaat gedownload worden. De transacties van je oude creditcard zijn niet te downloaden in het nieuwe CSV-formaat. De gegevens van de oude creditcard blijven tot 15 maanden beschikbaar na activatie van de nieuwe card.

  Kan ik de transacties van meerdere creditcards tegelijk downloaden?

  Dat is helaas nog niet mogelijk; er wordt aan gewerkt om dit in de nabije toekomst mogelijk te maken.

  Service en Contact