Verzekeringen zakelijke creditcard

Ben je op zakenreis in Amerika en is je splinternieuwe laptop uit de hotelkamer gestolen? Of moet je eten en drinken kopen op de luchthaven omdat je vlucht vertraging heeft? Met de zakelijke creditcard van de Rabobank zijn in dit soort situaties je aankopen verzekerd.

Schade melden

Wil je een vergoeding aanvragen of schade melden? Neem dan contact op met de verzekeraar ACE European Group Limited via (010) 289 35 45. Je kunt geen schade melden bij de Rabobank. Om het bedrag van je aankopen vergoed te krijgen, heb je de bonnetjes of een rekeningafschrift van je creditcard laten zien.

Op de creditcards van de Rabobank zitten standaard zes verzekeringen:

  1. Aankoopverzekering
  2. Vluchtvertragingsverzekering
  3. Bagagevertragingsverzekering 
  4. Dekking bij ongeoorloofd gebruik van je creditcard 
  5. Eigen risico van autohuur in het buitenland
  6. Hulpverlening 

Aankoopverzekering

De aankoopverzekering is je redder in nood als je aankoop kapot of gestolen is of als je het bent verloren. Je bent verzekerd als je de aankoop met je creditcard hebt betaald en er uiterlijk 180 dagen na aankoop iets mee gebeurt.

Vluchtvertragingsverzekering

Balen, je vlucht heeft vertraging! Maar, heb jij ook nog de pech dat je vertraging langer dan vier uur duurt en je hierdoor je volgende vlucht mist? Dan krijg je in bepaalde gevallen de noodzakelijke aankopen, zoals eten of een hotelovernachting, vergoed als je deze met je creditcard betaalt. Let op: Je moet wel de vlucht met je creditcrd hebben betaald.

Bagagevertragingsverzekering

Met de bagagevertragingsverzekering krijg je in bepaalde gevallen noodzakelijke aankopen vergoed als je bagage later op je bestemming aankomt. Denk aan kleding of toiletartikelen die je moet kopen. Lees hiervoor eerst de voorwaarden. Overkomt het jou? Informeer dan gelijk de luchtvaartmaatschappij of luchthavenautoriteiten over vertraging of verlies van bagage. 

Dekking ongeoorloofd gebruik creditcard

Met de verzekering krijg je geld terug als je ondernemer bent, en jouw werknemer zonder goedkeuring geld opneemt of uitgeeft. Denk aan kosten die het bedrijf niet kan verhalen op deze kaarthouder(s).

Eigen risico autohuur in het buitenland

Stel je even voor: je bent op zakenreis in Londen, loopt terug naar je huurauto, en hij is weg. Gestolen. Schakel deze verzekering in bij schade, diefstal, vandalisme, brand of ruitbreuk van je huurauto. De verzekeraar vergoedt namelijk de kosten van het eigen risico bij autohuur in het buitenland.

Hulpverlening 

Heb je de reis geboekt met de creditcard? De verzekering vergoedt kosten bij: 

overlijden van een persoon uit het reisgezelschapvervoer op medische indicatie reisonder- of afbreking

Neem in ernstige gevallen zo snel mogelijk contact op met de verzekeraar en bel +31 102 89 35 36.

Schadevergoedingen per verzekering

Schadevergoeding aankoopverzekering

De verzekering heeft een eigen risico van € 100. Dit betekent dat je de eerste € 100 zelf betaalt en de verzekeraar de rest vergoedt. Handig om te weten: er gelden maximale vergoedingen voor een aantal aankopen. Meld je schade bij ACE European Group, tel. (010) 289 35 45.

De verzekering vergoedt maximaal: 

€ 10.000 per keer
- € 5.000 per keer voor onder andere video- en computerapparatuur
- € 1.500 per keer voor foto- en filmapparatuur met toebehoren, muziekinstrumenten, juwelen, sieraden, horloges, bont en kunstwerken
- € 500 per keer voor tablets en mobiele telefoons
€ 20.000 per creditcard per jaar€ 30.000 voor de geldigheidsduur van de creditcard
Lees meer details in de voorwaarden van de aankoopverzekering. (PDF)
Schadevergoeding vluchtvertragingsverzekering

Je bent verzekerd tot maximaal € 750 per reisgezelschap. Meld je schade bij ACE European Group, tel. (010) 289 35 45. De vertraging moet langer zijn dan: 

4 uur (bij een lijnvlucht)8 uur (bij een niet-lijnvlucht) Lees meer details in de voorwaarden van de vluchtvertragingsverzekering (PDF)
Schadevergoeding bagagevertragingsverzekering

Je krijgt tot maximaal € 750 per reisgezelschap terug. Dit geldt alleen bij een bagagevertraging van minimaal acht uur. Is je bagage er binnen 48 uur nog niet? Dan krijg je maximaal € 1.000 per reisgezelschap vergoed. Goed om te weten: alleen de noodzakelijke aankopen die je doet binnen vier dagen na aankomst zijn verzekerd. Denk bij noodzakelijke aankopen aan kleding of toiletartikelen. Meld je schade bij ACE European Group, tel. (010) 289 35 45.

Lees meer details in de voorwaarden van de bagagevertragingsverzekering (PDF)
Schadevergoeding dekking ongeoorloofd gebruik creditcard

De verzekering vergoedt maximaal: 

een maximum van € 15.000 per keer een maximum van € 50.000 per jaar per verzekerde voor alle kaarthouders samen

De verzekering heeft een eigen risico van € 100. Dit betekent dat je de eerste € 100 zelf betaalt en de verzekeraar de rest vergoedt. Meld je schade bij ACE European Group, tel. (010) 289 35 45. 

Lees meer details in de voorwaarden van de dekking bij ongeoorloofd gebruik (PDF)
Schadevergoeding eigen risico autohuur in het buitenland

De verzekering vergoedt maximaal: 

een maximum van € 1.250 per keer een maximum van € 2.500 per verzekerde per jaar

De verzekering heeft een eigen risico van € 100. Dit betekent dat je de eerste € 100 zelf betaalt en de verzekeraar de rest vergoedt. Meld je schade bij ACE European Group, tel. (010) 289 35 45.

Lees meer details in de voorwaarden van de dekking op eigen risico autohuur (PDF)

Veelgestelde vragen

Moet ik extra betalen voor deze verzekeringen?

Nee. Rabobank heeft één polis met de verzekeraar afgesloten, waardoor alle  creditcardhouders van Rabobank kosteloos profiteren van alle zes de verzekeringen. 

 

Kan ik deze verzekeringen opzeggen?

Nee, dat is niet mogelijk. Rabobank heeft één polis met de verzekeraar afgesloten, waardoor alle  creditcardhouders van Rabobank kosteloos profiteren van alle zes de verzekeringen. Als creditcardhouder kun je deze polis niet opzeggen en dat geldt ook voor de zes verzekeringen onder deze polis.

Kan ik andere verzekeringen opzeggen?

Je denkt misschien aan de bagagedekking op je reisverzekering? Of de rechtsbijstandverzekering? Helaas, de creditcardverzekeringen zijn aanvullingen op bestaande verzekeringen. Ze vervangen andere verzekeringen niet. Je moet het zien als dat je met een creditcard extra verzekerd bent tegen kosten.

Wanneer loopt de verzekering af?

De zes verzekeringen onder de polis die Rabobank met de verzekeraar heeft afgesloten lopen niet af. Als creditcardhouder ben je door deze verzekeringen gedekt als de schade, het verlies, de diefstal of de vertraging zich niet langer dan 180 of 360 dagen na betaling met je creditcard voordeed. Dat geldt ook als je creditcard in die periode is komen te vervallen.

Krijg ik een polis van deze verzekering?

Nee, Rabobank heeft één polis met de verzekeraar afgesloten, waardoor alle  creditcardhouders van Rabobank kosteloos profiteren van alle zes de verzekeringen. 

Je ontvangt daarom zelf geen polis. De kenmerken van de zes verzekeringen kun je hier vinden op de website van de Rabobank. Hierdoor weet je onder welke voorwaarden je tegen welke schades gedekt bent als je met je creditcard hebt betaald.

Kenmerken verzekeringen en services bij Rabocard en RaboGoldcard (PDF)

Service en Contact