Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Alle kosten van uw zakelijke betalingsverkeer op een rij

Om het betalingsverkeer voor u eenvoudig, snel en veilig te houden, investeert de Rabobank continu in de functionaliteiten van de producten. De kosten hiervan berekenen we deels door in de nieuwe tarieven.

Voorbeelden van verbeteringen:

  • Het betalingsverkeer is sneller: de pinomzet of een aangemelde sealbagstorting wordt binnen 24 uur op uw rekening bijgeschreven, ook op zon- of feestdagen.
  • Rabo Internet- en Mobielbankieren zijn uitgebreid: meer autorisatiemogelijkheden en functiescheidingen voor uw medewerkers, uw rekeninginformatie over 7 jaar terugkijken (tot 1 september 2010), de functionaliteit Betalen & Sparen is ook in het Engels beschikbaar en u kunt gebruikmaken van Engelse ondersteuning bij Hulpmiddelen en de Helpdesk Mobiel- en Internetbankieren.
  • De beschikbaarheid van Rabo Internet- en Mobielbankieren was 99,8% in 2016.

Wat zijn de meest opvallende tariefswijzigingen?

De tarieven voor papieren en handmatige betaalproducten stijgen het sterkst. Denk hierbij aan de afhandeling van papieren betaalopdrachten, acceptgiro’s en cheques. De tarieven voor iDEAL en de online valutatransacties dalen.

Bespaar op uw kosten

Wilt u uw zakelijke betalingsverkeer efficiënter inrichten en besparen op de kosten? Dan geven wij u graag een aantal tips.

Regel uw bankzaken online

Digitale middelen zijn vaak goedkoper dan papier. Het doen van een betaalopdracht via internetbankieren is bijvoorbeeld goedkoper dan het papieren overschrijvingsformulier.

Meer lezen over internetbankieren

Meer lezen over digitale afschriften

Zeg producten waar u geen gebruik van maakt op

Denk aan een tweede bankpas of creditcard waarvan u geen gebruik meer maakt.

Stimuleer uw klanten te betalen met pin

Over het algemeen zijn contante betalingen duurder dan elektronische betalingen. Maakt u al gebruik van pinnen via een eigen pinautomaat en heeft u een redelijk vast aantal betalingen per maand? Kies dan voor Rabo PinTegoed.

Vergelijk hier de pinproducten van de Rabobank

Rabo PinTegoed

Meld uw sealbagstorting vooraf

Een sealbagstorting is goedkoper als u een voormelding maakt. Dit kan zowel via internetbankieren als via de Rabo Bankieren App.

Lees meer over geld storten met sealbags

Het Rabo Startersvoordeel

Maakt u gebruik van het Rabo Startersvoordeel? Dan gelden de tariefswijzigingen uiteraard pas nadat uw huidige Startersvoordeel is afgelopen.

Met het Rabo Startersvoordeel krijgen startende ondernemers aantrekkelijke kortingen op betaaloplossingen. Binnen uw Startersvoordeel kunt u ook gebruik maken van de Rabo CreditCard, Rabo SmartPin en Rabo OmniKassa. Kijk voor alle producten en de voorwaarden op: www.rabobank.nl/startersvoordeel

Het Rabo Startersvoordeel (PDF)

Het oude Startersvoordeel (vóór 9 mei 2016)

Op 9 mei 2016 is het Startersvoordeel gewijzigd. Maakt u gebruik van het Rabo Startersvoordeel vóór 9 mei dan gelden onderstaande voorwaarden.

Voorwaarden Rabo Startersvoordeel Oud (PDF)

Contact

Rabobank