Tellow: dé boekhoud-app voor zzp'ers

Bye bye boekhouden, hello Tellow

Als succesvolle zzp’er weet u dat een goede financiële administratie onmisbaar is. Maar ook vaak tijdrovend. Daarom komt de Rabobank nu met Tellow: een handige boekhoud-app voor zzp’ers. Met dit online boekhoudprogramma wordt uw boekhouding deels geautomatiseerd en vertelt Tellow u wat u moet doen. Zo wordt boekhouden pas echt makkelijk. Met Tellow doet u uw boekhouding voortaan gewoon tussendoor.

 • Betaling worden automatisch verwerkt
 • Direct bonnetjes inscannen
 • De btw-aangifte staat klaar
 • Facturen maken en beheren

De voordelen van Tellow

 • Betalingen staan automatisch in uw administratie: Tellow is gekoppeld aan uw zakelijke rekening van de Rabobank.
 • U hoeft geen bonnetjes meer te bewaren voor uw boekhouding. Tellow vraagt na betaling het bonnetje in te scannen en verwerkt deze automatisch.
 • U maakt uw facturen tussendoor. Tellow laat u weten wanneer deze betaald zijn.
 • U doet makkelijk uw btw-aangifte: Tellow zet elk kwartaal de aangifte voor u klaar.
 • Overzicht in uw actuele saldo, verwachte btw en openstaande bedragen.
 • U heeft Tellow al vanaf €12,50 per maand.
 • U zit nergens aan vast, want Tellow is maandelijks opzegbaar.

Bekijk hoe u met Tellow voortaan uw boekhouding tussendoor doet

1. Scan en herken bonnen en facturen

Heeft u iets gekocht en betaald via uw zakelijke rekening van de Rabobank? Omdat de app is gekoppeld aan uw zakelijke rekening, vraagt Tellow na betaling het bonnetje in te scannen en verwerkt deze in de administratie.

Bekijk hier hoe u bonnetjes inscant

2. Facturen maken en beheren

Met Tellow kunt u tussendoor eenvoudig facturen maken en versturen. Tellow laat u weten wanneer een factuur betaald is. En zo niet? Dan zet Tellow een herinneringsfactuur voor u klaar.

Bekijk hier hoe uw facturen maken werkt

Bekijk hier hoe u uw facturen beheert

3. De btw–aangifte staat klaar

Inschatten hoeveel belasting u moet betalen is lastig. Tellow houdt continue bij hoeveel btw u moet betalen en zet elke kwartaal de btw-aangifte voor u klaar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bekijk hier hoe Tellow uw btw-aangifte klaarzet

4. Weten hoeveel u echt heeft

Tellow toont uw actueel saldo, verwachte btw en openstaande bedragen in de app. Zo weet u hoe uw administratie ervoor staat.

Tellow kost €12,50 per maand, inclusief 10 inkoopfacturen en 5 verkoopfacturen. Facturen buiten de bundel kosten €0,50 per stuk tot een maximum bedrag van €35,- per maand.

Tellow biedt:

 • Eenvoud: één prijs waarmee je basis boekhouding op orde hebt.
 • Transparantie: Maximum bedrag is €35,- per maand.
 • Flexibiliteit: Tellow is maandelijks opzegbaar.
 • Voor het gebruik van Tellow heeft u een zakelijke rekening bij de Rabobank nodig.
 • U heeft Tellow al voor € 12,50 per maand.
 • Om gebruik te maken van Tellow moet u beschikken over een smartphone met iOS (vanaf versie 10.0) of Android (vanaf versie 4.4).
 • Geschikt voor zzp’ers met een eenmanszaak. De planning is om in een later stadium ook BV’s te ondersteunen.
 • Tellow valt niet onder Rabo Startersvoordeel.
 • Het contract van Tellow is maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Voor wie is Tellow geschikt?

Tellow is geschikt voor zzp'ers met een eenmanszaak (geen BV of VOF). Voor Tellow heeft u een zakelijke rekening van de Rabobank nodig. De app werkt op een smartphone met iOS (vanaf versie 10.0) of Android (vanaf versie 4.4).

Waarom is Tellow ontwikkeld?

Veel zzp'ers geven aan de boekhouding en btw-aangifte duur, lastig en tijdrovend te vinden. Door de financiële administratie te koppelen aan de zakelijke rekening en de boekhouding grotendeels te automatiseren, wil Tellow zzp'ers gemak en overzicht bieden. Tellow maakt het versturen van facturen en het bijhouden van de btw eenvoudig en zorgt dat u altijd en overal inzicht heeft in uw financiën. Met Tellow doet u voortaan de boekhouding tussendoor.

Kan ik Tellow uitproberen?

U kunt gebruikmaken van Tellow en kijken of deze manier van boekhouding doen bij u past. U kunt Tellow maandelijks opzeggen. U betaalt eenmalig € 12,50.

Hoe zit het met de btw-aangifte?

In Tellow staat altijd een actueel btw-aangifteformulier voor u klaar. Aan het einde van het kwartaal kunt u dit formulier zelf indienen bij de Belastingdienst.

Kan ik iemand anders toegang geven tot mijn Tellow-omgeving?

U kunt iemand anders toegang geven tot uw Tellow-omgeving door diegene via Tellow uit te nodigen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw boekhouder laten meekijken.

Ik maak gebruik van het kasstelsel, is Tellow daar ook geschikt voor?

Tellow is alleen geschikt voor eenmanszaken die gebruik maken van het factuurstelsel.

Kan ik overstappen van boekhoudpakket?

Het is mogelijk om over te stappen van een ander boekhoudpakket naar Tellow. Dit doet u door het opvoeren van een beginbalans. De beginbalans is hetzelfde als een eindbalans van de vorige administratie. Met een beginbalans kunt u belangrijke gegevens (historie) meeverhuizen. Door het overnemen van inkoop - en verkoopfacturen, die belangrijk zijn voor de boekhouding van huidige periode, heeft u deze direct ook in Tellow staan.

Is Tellow geschikt voor alle bankrekeningen?

Tellow is alleen beschikbaar voor Rabobank-klanten met een zakelijke rekening. U ontvangt alerts op basis van transacties op uw Rabobank-rekening. Wanneer u nog geen zakelijke rekening bij Rabobank heeft, kunt u dit in één keer aanvragen.

Waar komt de naam Tellow vandaan?

Tellow, mét een ''w'' en dus niet Tello, vertelt u wat u moet doen. Tellow komt af van ''tell'' en laat u dus precies weten wat u moet doen om uw boekhouding op de juiste manier bij te houden.

Hoe kan ik Tellow opzeggen?

Wanneer u Tellow wilt opzeggen, stuurt u een mailtje naar support@tellow.nl. Vermeld hierbij dat het om een opzegging gaat, uw bedrijfsnaam en de reden van opzeggen. U ontvangt een bevestiging per e-mail.

Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Tellow 2017

Privacy Statement

Privacy Statement Tellow 2017

Zzp'ers over Tellow

Lees hier de persoonlijke verhalen over het gebruik van Tellow. Timmerman Roel en Health Coach Klazine zijn enthousiast. Ook organisatieadviseur Esther en fotograaf Fabian gebruiken Tellow.

Lees de klantervaringen

Contact

Rabobank