Nog meer flexibiliteit met vernieuwde Autorisaties

Stel de bevoegdheden van gebruikers van Rabo Internetbankieren Professional nauwkeurig in met Uitgebreide rekeningautorisaties en Rekeninggroepen.

U wilt uw bankzaken zo efficiënt mogelijk regelen. Daarom werken we voortdurend aan verbetering van Rabo Internetbankieren Professional. Zo zijn in juli de mogelijkheden voor functiescheiding en autorisatie-inrichting vernieuwd en uitgebreid.

Vanaf januari 2017 gaan we een stap verder. We introduceren binnen het onderdeel 'Autorisaties' nieuwe functionaliteiten. Hiermee kunt u functies duidelijker scheiden en nog nauwkeuriger instellen welke bevoegdheden elke gebruiker van uw Rabo Internetbankieren Professional heeft.

Wat verandert er?

 • Uitgebreide rekeningautorisaties
  Met Uitgebreide rekeningautorisaties heeft u de volgende aanvullende mogelijkheden:

  • U kunt apart bevoegdheden toekennen om betaalopdrachten in te zien, aan te maken, te wijzigen en te verwijderen.
  • U kunt autorisaties voor betaalopdrachten naar eigen rekeningen apart toekennen. Ook kunt u limieten instellen.
  • U kunt een scheiding aanbrengen in de bevoegdheden voor incasso-opdrachten: enerzijds het aanmaken van opdrachten inclusief het beheren van het incasso-adresboek, anderzijds het ondertekenen van opdrachten.
  • U kunt autorisaties voor het inzien en aanmaken van incassomachtigingen apart toekennen en daarbij ook een limiet instellen.
  • Alleen de Eigenaar van de overeenkomst kan deze functionaliteit aanzetten. Daarvoor gaat u in Rabo Internetbankieren Professional naar 'Autorisaties' en vervolgens naar het onderdeel 'Limieten en opties'. U dient het inschakelen te ondertekenen met de Rabo Scanner.

  • Rekeninggroepen
   Met Rekeninggroepen maakt u afgescheiden groepen, bijvoorbeeld bedrijfsonderdelen of projecten, binnen uw overeenkomst. Elke groep heeft eigen rekeningen en beheerders en een eigen adresboek. Daarmee beperkt u het gebruik van Rabo Internetbankieren Professional en de toegang tot uw gegevens tot de gebruikers die deze informatie daadwerkelijk nodig hebben.
   Alleen de Eigenaar van de overeenkomst kan deze functionaliteit aanzetten. Daarvoor gaat u naar het onderdeel 'Limieten en opties' binnen Autorisaties. U dient het inschakelen te ondertekenen met de Rabo Scanner.

  Bekijk de leaflet en demo’s over Autorisaties.

  Leaflet Rabo Internetbankieren Professional: Autorisaties (basis), limieten en opties

  Leaflet Rabo Internetbankieren Professional: Uitgebreide Rekeningautorisaties

  Leaflet Rabo Internetbankieren Professional: Rekeninggroepen

  Praktisch toepassen autorisaties binnen uw bedrijf

  Instellen autorisaties: Toevoegen gebruikers en toekennen autorisaties

  Autorisaties voor het aanmaken en ondertekenen betaalopdrachten

  Uitgebreide Rekeningautorisaties

  Rekeninggroepen

  Zetten tweede handtekening

  Personaliseren gebruikers

  Contact

  Rabobank