Wijziging voorwaarden 2017

Voorwaarden van uw betaalproducten

Wijziging voorwaarden

De Algemene voorwaarden van online diensten, Rabobank iDEAL, afstorten van contanten en de Rabobank Beleggersrekening wijzigen. Per 1 april 2017 zijn de nieuwe voorwaarden van toepassing.

Algemene voorwaarden voor online diensten zakelijk

De voorwaarden wijzigen voor de volgende producten:

 • Rabo Internetbankieren
 • Rabo Internetbankieren Professional
 • Rabo Mobielbankieren
 • Rabofoon
 • Rabo Online Key

Ook voor diensten die u online kunt instellen of afspreken, zijn deze voorwaarden van toepassing. Denk aan:

 • Rabo Alerts
 • Saldo SMS

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Er zijn diverse artikelen toegevoegd naar aanleiding van extra faciliteiten in de online diensten van de Rabobank, zoals Multibank en Boekhoudpakketkoppeling. Daarnaast is het inloggen met de vingerafdruk via de Rabo Bankieren App opgenomen. Ook zijn de teksten eenvoudiger en leesbaarder gemaakt.

Algemene voorwaarden voor online diensten zakelijk 2017

General Terms and Conditions for Online Business Services 2017

Algemene voorwaarden Rabobank iDEAL

De gewijzigde voorwaarden zijn van toepassing op iDEAL Professional. Ontvangt u iDEAL betalingen in opdracht van derden om die vervolgens door te betalen aan hen? Dan zijn er aanvullende voorwaarden van toepassing; Aanvullende voorwaarden iDEAL 2014 voor CPSPs. Deze aanvullende voorwaarden zijn niet gewijzigd.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Er zijn nieuwe richtlijnen opgesteld voor veiligheid rond internetbetalingen. Wij zijn verplicht deze richtlijnen door te voeren. Als gebruiker moet u voldoende beveiligingsmaatregelen hebben getroffen om uw betaalgegevens te beschermen. Doel is om onrechtmatig gebruik van deze gegevens te voorkomen.

Algemene voorwaarden Rabobank iDEAL 2017

General Conditions Rabobank iDEAL

Lees meer over iDEAL professional

Algemene voorwaarden voor afstorten van contanten

De gewijzigde voorwaarden gelden alleen voor het afstorten van de sealbags via de sealbagautomaat of via waardetransport.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Per 1 februari 2017 sluiten de brievenbussen bij de bank. Het is dan niet meer mogelijk om afstortformulieren af te geven. Sealbags dienen digitaal te worden voorgemeld. Als klanten hun storting niet zelf voormelden via internetbankieren dan doet de lokale bank dat ook niet meer en zal de storting pas worden bijgeschreven als deze in de geldtelcentrale is geteld en verwerkt.

Algemene voorwaarden afstorten contanten 2017

Algemene voorwaarden Rabobank Beleggersrekening

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

 • Rente van saldoklasse naar schijven.

  Tot 1 april 2017 geldt voor de beleggersrekening dat de renteberekening plaatsvindt op basis van saldoklassen. Per 1 april 2017 stappen we voor zakelijke rekeninghouders over op de schijvenmethode. Bij de saldoklassenmethode geldt dat wanneer het saldo in een bepaalde saldoklasse valt, het rentepercentage van die saldoklasse geldt voor het hele saldo. Bij de schijvenmethode geldt dat het rentepercentage van elke schijf alleen geldt voor het deel van het saldo dat in die klasse valt. Afhankelijk van de hoogte van uw saldo kan het dus voorkomen dat u te maken krijgt met een verschillend rentepercentage per schijf. Zodra de hoogte van de schijven en de bijbehorende rente bekend is, zullen wij u hierover informeren.
 • Mogelijkheid negatieve creditrente opgenomen.

  Als u uw geld op een beleggersrekening zet, krijgt u daar rente over. De rentes op de financiële markten dalen al geruime tijd. Als gevolg daarvan daalt ook de rente op spaarrekeningen. Als de rente verder blijft dalen, dan is het niet uitgesloten dat sommige spaarrentes negatief zullen worden. In de nieuwe voorwaarden is daarom opgenomen dat wij rente in rekening mogen brengen over (een deel van) het tegoed op uw Rabo Beleggersrekening. Deze aanpassing betekent niet automatisch dat de bank rente in rekening gaat brengen.

In de nieuwe voorwaarden staat vermeld dat wij negatieve rente mogen rekenen voor rekeninghouders met een zakelijk betaal- of spaarproduct. Met deze aanpassing in de voorwaarden kan de bank inspelen op uitzonderlijke marktomstandigheden wanneer dat nodig zou zijn. Deze aanpassing betekent niet automatisch dat de bank negatieve rente gaat rekenen.

Algemene voorwaarden Rabobank Beleggersrekening 2017

Lees meer over de beleggersrekening

Lees meer over verlaging van de spaarrentes

Wijzigingen in limieten

Per 1 april 2017 kunt u via de Rabo Mobielbankieren met uw mobiele telefoon of tablet een hoger bedrag overmaken zonder Rabo Scanner. Ook voor de Rabofoon worden de limieten om geld over te maken verhoogd. U heeft dan wel uw toegangscode nodig om uw betaling te bevestigen.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

 • De limieten voor het geven van betaalopdrachten naar bekende rekeningen zonder Rabo Scanner via Rabo Mobielbankieren en iDEAL via mobiel wordt verhoogd van 1000 euro naar 2000 euro per week.
 • De maximum limiet voor het geven van betaalopdrachten naar bekende rekeningen met de Rabofoon wordt verhoogd van 1000 euro naar 2000 euro per week.
 • De limieten voor het geven van betaalopdrachten zonder Rabo Scanner naar onbekende rekeningen via Rabo Mobielbankieren en Rabo iDEAL via mobiel worden verhoogd van 250 euro naar 1000 euro per week. Een onbekende rekening is een rekening waarnaar u in de laatste 15 maanden nog niet eerder met de Rabo Scanner geld heeft overgeboekt.
 • De limiet voor betalen aan onbekende rekeningen in Rabo Mobielbankieren staat per 1 april standaard ‘aan’ op €100. Als u de onbekenden limiet op een andere waarde heeft staan of ‘uit’ heeft staan verandert er niets. De onbekenden limiet gaat standaard aan voor WV’s/eigenaars en niet voor beheerders en functionarissen.

Limieten bij zakelijk gebruik van elektronische diensten 2017

Limieten gebruik zakelijk elektronische diensten

Opzeggen van uw overeenkomst

Gaat u niet akkoord met (een van) de gewijzigde voorwaarden? Dan kunt u uw overeenkomst(en) schriftelijk opzeggen. 

Contact

Rabobank