Voorwaarden zakelijk betalingsverkeer

Voordat je een financieel product kiest is het belangrijk om de voorwaarden te kennen. Op deze pagina vind je de actuele voorwaarden van onze producten voor het zakelijke betalingsverkeer.

Wijziging algemene voorwaarden

Om het zakelijk betalingsverkeer eenvoudig, snel en veilig te houden werken wij continu aan het verbeteren hiervan. Ook de nieuwe wetgeving zoals Instant Payments en PSD2 biedt in 2019 nieuwe mogelijkheden. Hierdoor passen we ook onze voorwaarden aan per 1 april 2019.

Bekijk de belangrijkste wijzigingen

Voorwaarden Online Diensten zakelijk 2018

 • Eurobetalingen via Rabo Internetbankieren of Rabo Online Bankieren worden vanaf 1 mei 2019 sneller verwerkt. Dit geldt voor alle dagen in de week, ook in het weekend en op feestdagen. Uw betaling zal binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger staan, ongeacht bij welke bank deze bankiert. Voor meer informatie kijkt u op rabobank.nl/instantpayments.
 • Voor de Rabo Wallet en Rabo Mobielbetalen zijn wijzigingen toegevoegd ten aanzien van het toestel, de maximum bedragen en limieten, het (tijdelijk) stopzetten en gebruik. En het (de)blokkeren van de mPIN beveiligingscode. Opheffen van de Rabo Wallet kunt u in Rabo Internetbankieren (Pro) of Rabo Online Bankieren door deze te verwijderen.
 • U kunt een rekening van een andere bank opnemen in de Rabo Bankieren App. Voor meer informatie kijkt u op rabobank.nl/psd2.
 • Voor de Rabo Assistent zijn voorwaarden voor het gebruik, bijvoorbeeld het koppelen van uw Rabo rekeningen aan Google Assistent, toegevoegd.
 • Doordat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is aangescherpt, onder andere over het geven van informatie, het legitimeren en het doen van klantonderzoek, is de tekst aangepast.
 • Voorwaarden over de limieten voor betaalopdrachten met of zonder signeercode via de Rabo Scanner of Random Reader zijn vereenvoudigd.

Voorwaarden Rabobank afstorten van contanten 2018

 • Vanaf 2019 maken de geldautomaten van Rabobank, ABN AMRO en ING plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. Voor meer informatie kijkt u op Geldmaat.nl.

Algemene voorwaarden Rabo Omnikassa (2.0) 2018

 • Voor het nieuwe product Creditcard acceptatie op betaalautomaten zijn bijzondere bepalingen toegevoegd. U kunt bijvoorbeeld creditcardtransacties accepteren op uw betaalautomaat.
 • Refund voor betaalmethode(n) in uw webwinkel en op uw betaalautomaat zijn beschikbaar.
 • U kunt uw Rabo Omnikassa product beëindigen via een coupon op rabobank.nl of via een modelbrief.
 • Voor de acceptatie van Afterpay sluit u een contract af met Afterpay. Hierna gelden de voorwaarden van Afterpay.
 • De nieuwe juridische naam van Atos Worldline A.S., Worldline N.V., is opgenomen.

Algemene voorwaarden Filiaalpas van de Rabobank 2018

 • U registreert gebruikers van de FiliaalPas eenvoudig in Rabo Internetbankieren Professional. Om misbruik te voorkomen, mogen voortaan alleen geregistreerde gebruikers de FiliaalPas gebruiken. Kijkt u hiervoor ook op rabobank.nl/filiaalpas.

Algemene voorwaarden Rabo Moneycard 2018

 • Het blokkeren en beëindigen van de Rabo Moneycard zijn (deels) gewijzigd. Zo sturen wij bijvoorbeeld de opzeggingsbrief naar het bij ons laatst bekende adres.


Bent u het niet eens met één van de gewijzigde voorwaarden?
Dan kunt u zonder kosten uw hieraan gekoppelde Rabo product opzeggen. Natuurlijk hopen we dat u hier geen gebruik van maakt. Als wij vóór 1 april 2019 niets van u horen, gaan wij ervan uit dat u de gewijzigde voorwaarden accepteert.

Voorwaarden per product

Rekening Courant Betaalpas en Creditcard iDEAL Europees pinnen Acceptgiroverspreider Afstorten Bedrijven Euro Incasso Swift Corporates Retourpinnen Online diensten Zakelijk KassaKluis Rabo OmniKassa Rabo Direct Connect Rabo Corporate Connect iDEAL voor CPSP Rabobank Beleggersrekening Zakelijk Rabo Moneycard Filiaalpas

Zelf regelen & Contact