Rabo CreditCard: 12 tips voor je internationale zakenreis

Als je naar het buitenland reist voor je bedrijf, neem dan je Rabo CreditCard mee. Met deze 13 handige tips ga je goed voorbereid op zakenreis met je zakelijke creditcard.

Onderscheid tussen zakelijke en persoonlijke uitgaven. Controle over de bestedingslimiet. Wereldwijd veilig betalen bij automaten met Mastercard-logo.
Vraag Rabo CreditCard aan
tips voor internationale zakenreis

Ga goed voorbereid op zakenreis: 12 tips

Van alle zakenreizigers heeft 94% een zakelijke CreditCard gekozen vanwege de brede acceptatie wereldwijd. Jouw zakelijke creditcard wordt namelijk op meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd. Je kunt bij alle automaten met het Mastercard-logo betalen en geld opnemen. Je gaat goed voorbereid op reis met deze 13 tips voor jouw internationale zakenreis.

Voor je vertrek

1. Controleer de vervaldatum van je Rabo CreditCard. 

2. Als je een nieuwe creditcard hebt, dan moet je deze voor het eerste gebruik activeren. Als je dat niet zelf kunt doen, dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van je bedrijf dit voor je doen.

Lees meer over het activeren van de Rabo Creditcard

3. Controleer de bestedingslimiet. De standaard bestedingslimiet van je Rabo CreditCard is € 5.000 per maand. Je kunt de limiet (tijdelijk) verhogen via Rabo Internetbankieren (Pro).

Lees meer over het wijzigen van jouw creditcardlimiet

4. Bekijk of je de Rabo CreditCard kunt gebruiken in het werelddeel waar je naartoe reist.

Lees meer over betalen in het buitenland

5. Sla het nummer +31 88 722 6767 (lokaal tarief) op in je telefoon. Als je creditcard is gestolen, of je bent je creditcard verloren, bel je dit nummer om je Rabo CreditCard te laten blokkeren en vervangen. Als je kunt inloggen in het buitenland, dan kun je het blokkeren en vervangen van je zakelijke creditcard ook regelen via de Rabo Bankieren App. 

6. Houd de pincode van je Rabo CreditCard geheim. Leer je pincode van buiten en schrijf deze niet op.

tips voor internationale zakenreis

Tijdens je reis

7. Kies er tijdens internationale zakenreizen voor om te betalen met je Rabo CreditCard. Buiten de EU is het betalen met je Rabo CreditCard namelijk tot drie keer goedkoper dan contant geld opnemen of omwisselen.

Kosten per transactie
Betaalautomaatgeen transactiekosten*
Geldautomaat**€ 4,50 per opname*
Contante opname aan de balie***3% van het opnamebedrag

*+ 2,0% koersopslag bij opname/betalen vreemde valuta
** Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.
*** Dit is niet bij elke bank mogelijk

8. Je Rabo CreditCard is wereldwijd te gebruiken. Handig, omdat bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven creditcardbetalingen vaak via hun Amerikaanse moederbedrijf innen. 

9. Let op je bestedingslimiet als je borg betaalt. Hotels en autoverhuurbedrijven houden vaak borg in van je creditcard als je een boeking doet. Dit gaat van je bestedingslimiet af. Zodra je de rekening hebt betaald, of je de huurauto hebt ingeleverd, vervalt deze reservering. Laat om veiligheidsredenen je hotel of autoverhuurder geen kopie van je paspoort maken als borg. Gebruik in plaats daarvan je Rabo CreditCard. 

10. Bij veel restaurants, hotels en autoverhuurbedrijven kun je alleen met een creditcard betalen. 

11. Let op fraude met je zakelijke creditcard. Laat je Rabo CreditCard bijvoorbeeld nooit meenemen door een medewerker van een winkel. Meld het direct als je vermoedt dat je creditcard is misbruikt.

Lees meer over het melden van fraude met jouw creditcard

tips voor internationale zakenreis

12. Je regelt je bankzaken tijdens je zakenreis online via Rabo Internetbankieren (Pro) of via de Rabo Bankieren App. Ook voor je wettelijk vertegenwoordiger is dit mogelijk.

Lees meer over de Rabo Bankieren App

Ontvang je Rabo CreditCard binnen 5 werkdagen

Gebruik het wereldwijde betaalgemak van de Rabo CreditCard als je binnenkort op zakenreis gaat. Vraag je zakelijke creditcard nu aan en je ontvangt je Rabo CreditCard binnen vijf werkdagen.

Vraag de CreditCard aan

Zelf regelen & Contact