Rabo CreditCard: scheiding tussen zakelijke en privé-uitgaven

Houd je zakelijke uitgaven gescheiden van je privé-uitgaven met de zakelijke creditcard van de Rabobank. Zo heb je een transparanter beeld van je zakelijke transacties.

Een duidelijk overzicht van alle zakelijke uitgaven. Controle over de zakelijke uitgaven. Gebruiksgemak. Verminderde administratiekosten.
Vraag Rabo CreditCard aan

Zakelijke en privé-uitgaven gescheiden met de Rabo CreditCard

Voor 15% van de ondernemingen is het gescheiden houden van zakelijke en particuliere uitgaven een uitdaging*. Met een zakelijke creditcard heb je een duidelijke scheiding tussen jouw privé-uitgaven en uitgaven met een zakelijk doel.

creditcard-zakelijk-prive

Bespaar tijd met een zakelijke creditcard

19% van de ondernemingen noemt financieel management als één van de belangrijkste uitdagingen*. Een tekort aan tijd is daarbij een belangrijke hindernis. Met de zakelijke creditcard bespaar je tijd, kun je je cashflow beter beheren en optimaliseren, en ondervind je vele voordelen. 

* blijkt uit onderzoek in samenwerking met Mastercard.

Belangrijk om te weten

Beheer en optimaliseer jouw cashflow

Met een zakelijke creditcard kun je zorgen voor een gecontroleerde en geoptimaliseerde cashflow:

je hebt controle over de uitgavelimiet je betaalt aan het einde van de maand

Do's en dont's bij het optimaliseren van je cashflow:

Do: maak een uitgaveplan dat rekening houdt met vaste betalingen en onregelmatige inkomsten. Zijn je inkomsten erg onregelmatig en niet voorspelbaar? Probeer dan de vaste betalingen met je zakelijke creditcard te minimaliseren als er geen andere tegoeden op je rekening staan om op terug te vallen. Don’t: een zakelijke creditcard is geen vervanging voor een langere termijn financiering. Voor grote aankopen is een zakelijke lening meer geschikt als financieringsoplossing. Don’t: een particuliere creditcard gebruiken als oplossing voor je zakelijke cashflow. Zowel vanuit zakelijk als fiscaal perspectief is dit geen goed idee.
De voordelen van de Rabo CreditCard

1. De kosten van de Rabo CreditCard zijn fiscaal aftrekbaar. 

2. Via de BTW Teruggaaf Service vorder je btw terug van aankopen die je in het buitenland hebt gedaan met je Rabo CreditCard. 

Ondernemingen kunnen tot 100% van hun betaalde buitenlandse btw terugvorderen. Veel ondernemingen vorderen echter geen buitenlandse btw terug, bijvoorbeeld omdat ze:

creditcard-zakelijk-prive

Daarom biedt Mastercard in samenwerking met KPMG en Meridian de BTW Teruggaaf Service aan. Meridian keert de teruggevorderde btw rechtstreeks aan je uit op je zakelijke rekening, na inhouding van een bemiddelingsprovisie. Je registreert je op de website van Meridian voor de BTW Teruggaaf Service. Je betaalt geen kosten voor deze service. 

Welke btw kan ik terugvorderen?
De meeste btw die ondernemingen betalen kan worden teruggevorderd, in overeenstemming met de wet- en regelgeving van het land waarin de uitgaven zijn gedaan. Enkele voorbeelden zijn: 

hotelverblijfskosten huur van kantoorruimte en servicekosten deelname aan cursussen of seminars autohuur- en brandstofkosten

3. Je stelt zelf de bestedingslimiet in via Rabo Internetbankieren (Professional).
Je kunt de bestedingslimiet van je zakelijke creditcard verhogen of verlagen. De maximale limiet is afhankelijk van je bedrijfssituatie.

Lees meer over het instellen van uw bestedingslimiet

4. Je kunt online je transacties inzien.
Rekeninghouders kunnen in Rabo Internetbankieren (Professional) en via mobiel bankieren de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen. 

5. Je ontvangt maandelijks een rekeningoverzicht. 

In je Berichten krijg je een maandelijks creditcardrekeningoverzicht. Als je met Rabo Internetbankieren Professional of met Rabo Cash Management werkt, dan ontvang je het overzicht maandelijks op papier.

Lees meer over het rekeningoverzicht

Ontvang jouw Rabo CreditCard binnen 5 werkdagen

Gebruik de Rabo Creditcard om je zakelijke uitgaven gescheiden te houden van je privé-uitgaven. Vraag je zakelijke creditcard nu aan en ontvang je Rabo CreditCard binnen vijf werkdagen.

Vraag de CreditCard aan

Zelf regelen & Contact