Rabo BusinessCard: handige scheiding tussen zakelijk en privé

Houd je zakelijke en privé-uitgaven gescheiden met de zakelijke creditcard van de Rabobank. Je bespaart er niet alleen tijd mee, zo heb je ook meer grip op je zakelijke transacties. Vraag je direct de Rabobank BusinessCard aan, dan ontvang je je creditcard binnen vijf werkdagen.

Een duidelijk overzicht van alle zakelijke uitgaven. Controle over de zakelijke uitgaven. Verminderde administratiekosten.

Belangrijk om te weten

Beheer en optimaliseer jouw cashflow

Met de Rabo BusinessCard zorg je voor een gecontroleerde en geoptimaliseerde cashflow:

  • je hebt controle over de uitgavelimiet 
  • je betaalt aan het einde van de maand

Do's en dont's bij het optimaliseren van je cashflow:

Do

  • Maak een uitgaveplan dat rekening houdt met vaste betalingen en onregelmatige inkomsten. Zijn je inkomsten erg onregelmatig en niet voorspelbaar? Probeer dan de vaste betalingen met je zakelijke creditcard te minimaliseren als er geen tegoed op je rekening staat om op terug te vallen.

Don't

  • Een zakelijke creditcard is geen vervanging voor een langere termijn financiering. Voor grote aankopen is een zakelijke lening meer geschikt als financieringsoplossing.
  • Een particuliere creditcard gebruiken als oplossing voor je zakelijke cashflow is geen goed idee. Zowel vanuit zakelijk als fiscaal perspectief.
De voordelen van de Rabo BusinessCard

1.    De kosten van de Rabo BusinessCard zijn fiscaal aftrekbaar.

2.    Je vraagt een wijziging van de bestedingslimiet zelf aan via Rabo Internetbankieren (Professional).
Je kunt de bestedingslimiet van je zakelijke creditcard verhogen of verlagen. De maximale limiet is afhankelijk van je bedrijfssituatie.

Lees meer over het instellen van uw bestedingslimiet

3.    Je kunt online je transacties inzien.
Rekeninghouders kunnen in Rabo Internetbankieren (Professional) en via mobiel bankieren de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen.

4.    Je ontvangt maandelijks een rekeningoverzicht.
Wij zorgen ervoor dat je elke maand een transactieoverzicht ontvangt in je 'Berichten' in Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App. Daarop staan alle uitgaven van de afgelopen maand.

Gebruik je Rabo Internetbankieren Professional of Rabo Cash Management? Dan sturen wij het overzicht per post. Soms is het handig om een (extra) overzicht op papier te hebben voor je boekhouding, ook als je online bankiert. Daar zorgen wij dan natuurlijk voor. De eerste twee kopieën van een creditcardoverzicht zijn gratis.

Lees meer over het rekeningoverzicht

5.    Je kunt transacties van je Rabo BusinessCard downloaden.
In Rabo Internetbankieren (Pro) is het mogelijk om een overzicht van je creditcard transacties te downloaden in csv-formaat.

Lees meer over het downloaden van transacties

Zelf regelen & Contact