De toekomst van de agrariër

Agrarisch ondernemen in 2025

Hoe kijk jij als jonge agrarisch ondernemer naar de toekomst? Door maatschappelijke veranderingen kom je continu voor uitdagingen te staan, waardoor je bedrijf er in 2025 waarschijnlijk heel anders uitziet dan nu.

Neem de wereldwijde vraag naar voedsel. In 2050 zal die met maar liefst 60% gestegen zijn. Dit is een grote uitdaging. Welke gevolgen heeft dit voor de individuele ondernemer? Betekent dit ook een hogere productie, of zijn er andere mogelijkheden om hieraan bij te dragen? Hoe ziet jouw  bedrijf er in 2025 uit en wat voor ondernemer ben je dan?

Dialoogsessies bij jou in de buurt

Om agrarisch ondernemers op weg naar de toekomst te helpen, organiseren de Rabobank en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) dialoogsessies in het hele land. In deze sessies gaan ondernemers met elkaar in gesprek en bedenken én organiseren zij samen activiteiten.

Hoe kijk jij naar de toekomst en welke uitdagingen verwacht jij voor jezelf en voor je bedrijf tegen te komen? Ga de dialoog aan! Wissel ervaringen uit met collega-ondernemers, organiseer activiteiten en bespreek je ambities en ideeën voor de toekomst.

Ook interessant voor jou? Meld je dan direct aan bij je accountmanager van je lokale Rabobank.

  • nadenken over en bewust worden van je eigen situatie en de toekomst van je bedrijf
  • inzicht krijgen in hoe het toekomstig agrarisch ondernemerschap eruitziet
  • in korte tijd met elkaar tot ideeën en activiteiten komen waardoor je als ondernemer verder kunt groeien
  • netwerken en ideeën uitwisselen

Gezamenlijke toekomstvisie

De resultaten van alle lokale dialoogsessies worden in april 2016 als gezamenlijke visie van de Rabobank en het NAJK gebundeld. De lokale bank en het lokale AJK kunnen deze visie op toekomstig agrarisch ondernemerschap vervolgens vertalen naar concrete en praktische ondersteuning voor agrarisch ondernemers.

Contact

Rabobank