Dienstverlening

ICT-update maart 2018

Toekomstverwachtingen IT-sector positief. Hoe gaat u als ondernemer om met groei? En wat is het juiste moment om te groeien?

Lees de update

Krapte woningmarkt

In 2017 stond minder 1,5% van de koopwoningen te koop. In 2013 was dit 6%. Waar is krapste woningmarkt van Nederland?

Lees het artikel

Rabo Duurzame Innovatieprijs

De winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2018 zijn bekend. Bekijk de winnende innovaties en alle andere finalisten.

Lees meer

Hele sector blijft groeien

De zakelijke dienstverlening is een van de snelst groeiende sectoren in Nederland. Voor 2018 verwachten we 5% volumegroei.

Bekijk de verwachtingen

Cijfers en trends voor uw branche

Wat zijn de economische vooruitzichten voor uw branche? Waar liggen kansen? En welke ontwikkelingen zijn er op bijvoorbeeld het gebied van wet- en regelgeving? In welk deel van de sector u ook actief bent, wij praten u bij. Ga naar uw branche en bekijk recente cijfers en trends.

Trends en ontwikkelingen

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverleners profiteren van de aantrekkende private investeringen, de sector zal in 2017 groeien met 3,7%. Vanwege de intense concurrentie blijft het noodzaak om continu te innoveren. Technologische ontwikkelingen zorgen voor een snel veranderend speelveld en maken het mogelijk om te differentiëren in de benadering van klantgroepen en verdienmodellen.

  • Er ontstaan nieuwe verdienmodellen en het traditionele uurtje-factuurtje verdwijnt.
  • Specialisatie van dienstverleners op bepaalde vakgebieden neemt toe.
  • Het aantal zzp'ers in de branche groeit nog steeds.

ICT-updates

Sectorspecialist dienstverlening

Onze sectorspecialist is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Hij helpt u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank