Blog zakelijke dienstverlening

Kishan Ramkisoensing

Duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit

Kishan Ramkisoensing

Het economisch herstel krijgt steeds meer vorm. Zo kwamen er in het vierde kwartaal 42 duizend banen bij ten opzichte van het derde kwartaal (CBS). Toch profiteert niet iedereen van het herstel. Uit recent onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt namelijk dat het voor 45-plussers die hun baan verliezen moeilijk is weer aan het werk te komen.

Lees het onderzoek op SCP.nl

Toenemende flexibilisering

Toenemende flexibilisering van de economie is onmiskenbaar. Wellicht heeft u ons onderzoek al gelezen over de impact van technologische ontwikkelingen op de economie?

Lees het onderzoek op Economie.rabobank.com

Wij denken dat dit voor u als 'flex provider' ook zeer relevant is. Om competitief te blijven en toegevoegde waarde te leveren richting uw opdrachtgevers, zijn investeringen in uw medewerkers essentieel. Opleidingen volgen is namelijk dé manier om duurzame inzetbaarheid te vergroten. Ook voor 45-plussers. Investeren in deze categorie is noodzakelijk om aan de toenemende vraag naar flexibilisering van de arbeidsmarkt te voldoen. De vraag naar goed opgeleide professionals groeit namelijk. Zij kunnen organisaties helpen om relevant te blijven in de huidige, snel veranderende maatschappij

Hybride arbeidsvoorwaarden

De volgende vraag is natuurlijk hoe u deze investeringen moet bekostigen in een klimaat van prijsconcurrentie en margedruk. Wij denken bijvoorbeeld aan hybride arbeidsvoorwaarden. 45-plussers zoeken namelijk vaker naar vastigheid, gezien hun privésituatie. U zou dit kunnen leveren. Door vaste en variabele beloning goed op elkaar af te stemmen, is het mogelijk om opleidingstrajecten te bekostigen en de medewerkers mee te laten profiteren van uitdagende opdrachten en hogere uurtarieven. Maatwerk is dan wel essentieel. Hierdoor vergroot u de duurzame inzetbaarheid van het personeel en helpt u uw opdrachtgevers aan de flexibiliteit die zij wensen.

Wij zijn erg geïnteresseerd in uw ervaringen met duurzame inzetbaarheid. Heeft u al concrete toepassingen die u met ons wil delen?

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 26 februari 2015

Reageer via Rabobank Dienstverlening netwerkgroep op LinkedIn

Contact

Rabobank