Help uw klant online met zijn financieringsaanvraag

Nynke Struik

Nynke Struik

Ik hoor het regelmatig: “het aanvragen van een financiering bij de bank is te ingewikkeld voor mkb-ondernemers”. Heel begrijpelijk, want het is niet altijd eenvoudig en vergt soms ook wat hulp.

Het Financieringsportaal

Het aanvragen van een financiering kost tijd. Tijd die een ondernemer liever besteedt aan zijn klanten. We horen dat ondernemers het lastig vinden om de verschillende cijfers te uploaden en een prognose op te stellen. Veel mkb-ondernemers schakelen hiervoor daarom hun eigen accountant of administratiekantoor in. U bent immers al in een vroeg stadium betrokken bij de plannen en heeft inzage in de financiële gegevens. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft de Rabobank het Financieringsportaal ontwikkeld. Hier kunt u als intermediair, samen met uw klant, online een financieringsaanvraag invullen.

Hoe werkt dat?

Uw klant start de financieringsaanvraag in het Financieringsportaal en geeft aan welke plannen hij heeft. Vervolgens stuurt hij de aanvraag via het portaal door naar u. U onderbouwt de aanvraag met jaarcijfers en prognoses. Het Financieringsportaal is gekoppeld met het programma Standard Business Reporting (SBR), waarmee het uploaden van deze cijfers snel en gemakkelijk gaat. Als de ondernemer akkoord is met de ingevulde gegevens, zet hij de aanvraag door naar zijn Rabobank. Na het versturen heeft hij binnen een week duidelijkheid over zijn financieringsaanvraag.

De ondernemer kan op Rabobank.nl ook zelf een financiering aanvragen. Of wanneer hij vastloopt contact opnemen met zijn Rabobankadviseur om hem op weg te helpen. Welke manier hij ook kiest, altijd geldt dat de ondernemer binnen een week na het versturen duidelijkheid kan hebben over zijn financieringsaanvraag.

Als Rabobank willen we ondernemers helpen met het waarmaken van hun ambities. Het Financieringsportaal helpt hierbij. Hier werkt u samen met uw klant aan de financieringsaanvraag bij de Rabobank. Dit maakt het proces inzichtelijk en eenvoudig, en bovendien heeft uw klant snel duidelijkheid over zijn aanvraag. Ideaal voor hem en gemakkelijk voor u!

Maak een account aan op www.financieringsportaal.nl

Lees meer over het aanvragen van een financiering bij Rabobank

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 3 december 2015

Reageer via Rabobank Dienstverlening netwerkgroep op LinkedIn

Lees eerdere blogs over de sector Dienstverlening

Contact

Rabobank