Blog zakelijke dienstverlening

Kishan Ramkisoensing

‘Learn how to see’

Nynke Struik

Op Twitter kwam ik recent een uitspraak tegen van Leonardo da Vinci: “Learn how to see. Realize that everything connects to everything else.” Als historicus vind ik het leuk om te zien dat we nu nog steeds zeggen wat we rond 1500 al beweerden. Eind 2014 hebben we namelijk de MKB-Visie zonder grenzen uitgebracht, waarin we ook schrijven dat alles en iedereen aan elkaar gelinkt is.

Zíét u de mogelijkheden?

Het feit dat door technologie alles en iedereen met elkaar verbonden is, brengt nieuwe mogelijkheden. Niet alleen staan we door middel van mobile devices met elkaar in verbinding. Ook allerlei andere apparaten kunnen we inmiddels met onze telefoon of tablet bedienen. En die mogelijkheden nemen alleen maar toe. Ondertussen wordt alles wat we doen vastgelegd in big data en verwerkt tot smart data, met ongekende (toekomst)mogelijkheden. Precies die aanbieding voor dat ene jurkje op het juiste moment voor dat ene feestje, bijvoorbeeld. Of dat mooie vakantiehuis in Toscane. Maar ziet u al deze nieuwe mogelijkheden ook? Zo ja; speelt u hier dan op in? Of ziet u alleen alle bedreigingen van deze technologie? Of denkt u wellicht: ‘dat is niet aan mij besteed’? 

Check uw verbinding

Ga eens na hoe uzelf en uw bedrijf in verbinding staan met anderen. Niet alleen met andere bedrijven, maar ook andere mensen. Met jong en met oud. En kijk eens naar andere bedrijven in andere sectoren. Hoe zij nieuwe business- of verdienmodellen ontwikkelen door slim gebruik te maken van technologie, of juist door innovatief met de bestaande technologie om te gaan. Dagelijks worden nog nieuwe toepassingen verzonnen voor de 3D-printer, terwijl die techniek al twintig jaar bestaat! Ook opvallend: niet het succes op de korte termijn staat centraal, maar er wordt gewerkt aan een duurzaam businessmodel.

Daarom sluit ik me aan bij Leonardo da Vinci: “Learn how to see.”  Ziet u de onbegrensde mogelijkheden?

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn. 

Blog, 23 april 2015

Reageer via Rabobank Dienstverlening netwerkgroep op LinkedIn

Contact

Rabobank