Thema-update Zonne-energie

De opkomst van de zon

Zonne-energie is 'big business'. Wereldwijd leidt onderzoek tot nieuwe toepassingsmogelijkheden en dankzij innovatie en kostprijsverlaging verbetert de concurrentiepositie van zonne-energie elk jaar opnieuw. Ook de investeringsomstandigheden zijn momenteel gunstig. De Rabobank verwacht dat zon samen met wind de komende decennia de belangrijkste groene stroombron wordt.

Perfecte timing voor ondernemers

In Nederland zijn zonnepanelen in enkele jaren van zeldzaamheid uitgegroeid tot gemeengoed. Wereldkampioen zonne-energie Duitsland voorbijstreven is te hoog gegrepen, maar ons aandeel in zonne-energie heeft een flinke vlucht genomen. Naast particuliere huizenbezitters investeren ook steeds meer ondernemers in zonne-energie. Slim, want juist nú is het moment om in te stappen. De prijzen van panelen zijn stabiel, dus wachten heeft geen zin en voor ondernemers met een grootverbruik-aansluiting is er de subsidie 'Stimulering Duurzame Energie'.

Zonneparken

Een nieuw fenomeen in Nederland zijn zonneparken. Deze hebben een iets hogere kostprijs dan zonnepanelen op gebouwen, maar deze parken zijn wel noodzakelijk als Nederland na 2020 met zonne-energie wil kunnen doorgroeien tot dezelfde omvang als windenergie. Landelijk beleid is daarom wenselijk.

Belangrijkste groene stroombron

Hans van den Boom, sectormanager Duurzame Energie, verwacht dat zon samen met wind de belangrijkste groene stroombron wordt in de komende decennia: "Investeren in zonne-energie is juist nu interessant. Het imago van de zon is goed, het is een écht duurzame vorm van energie die steeds beter kan concurreren met andere energievormen."

Bent u benieuwd wat investeren in deze duurzame energiebron voor ú kan betekenen? In de thema-update gaan we uitgebreid in op de mogelijkheden en perspectieven van deze duurzame toepassing.

Lees de thema-update Zonne-energie

Contact

Rabobank