Food

Vooroordelen circulaire economie

De circulaire gedachte wint terrein. Toch is niet elke ondernemer overtuigd. Onze experts ontkrachten vijf vooroordelen.

Lees het artikel

Gevolgen Brexit op uw sector

Wat gaat uw bedrijf merken van de Brexit? De Rabobank onderzocht voor verschillende sectoren de impact op de export.

Lees het artikel

Groeikansen voor bakkers

De vooruitzichten voor bakkers zien er niet direct rooskleurig uit. Bakkers moeten inspelen op de veranderende markt.

Lees het hele artikel

Van vullen naar voeden

Relatief kleine spelers laten mooie resultaten zien door te focussen op dagverse en biologische voeding.

Lees de blog van Martijn Rol

Trends en ontwikkelingen

Food

De foodsector is weinig conjunctuurgevoelig en profiteert daardoor maar beperkt van de toenemende consumentenbestedingen. Door veranderingen in het gedrag van de consument ontstaan er wel interessante nichemarkten. Ook de impact van de hybride consument wordt duidelijk zichtbaar.

  • Het gaat om het verleiden van de hybride consument. Met de nadruk op gemak, genieten, gezond, goed verhaal en goedkoop.
  • De grenzen tussen foodretail en foodservice vervagen.
  • De keten wordt efficiënter en reststromen worden tot een minimum beperkt.

In welk deel van de sector u ook actief bent, u vindt actuele informatie op Rabobank Cijfers & Trends.

Lees meer op de Rabobankwebsite Cijfers & Trends

Sectorspecialist food

Onze sectorspecialist zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank