Gezondheidszorg

Uitgelicht: duurzame zorg

Waar liggen kansen voor een duurzame zorgsector? Krijg inzicht in duurzame initiatieven voor zorginstellingen.

Lees de ZorgScoop

Verduurzaming van zorgvastgoed

De Rabobank wil een groot deel van het zorgvastgoed in Nederland verduurzamen. Welke voordelen heeft verduurzaming?

Krijg inzicht in de voordelen

ZorgScoop april 2018

'Hoe digitalisering de zorg helpt', dat is het thema van deze editie. Met als special: 3 innovaties die de zorg verbeteren.

Lees de ZorgScoop

Nog steeds huisarts in de toekomst?

Het vak van huisartsen verandert razendsnel. Hoe ziet uw werk in de toekomst eruit? En met welke zaken moet u rekening houden?

Lees meer

Cijfers en trends voor uw branche

Wat zijn de economische vooruitzichten voor uw branche? Waar liggen kansen? En welke ontwikkelingen zijn er op bijvoorbeeld het gebied van wet- en regelgeving? In welk deel van de gezondheidszorg u ook actief bent, wij praten u bij. Ga naar uw branche en bekijk recente cijfers en trends.

Apotheken

Fysiotherapeuten

Huisartsen

Geestelijke gezondheidszorg

Gehandicaptenzorg

Medisch specialisten

Tandartsen en orthodontisten

Verpleging, verzorging en thuiszorg

Ziekenhuizen

Trends en ontwikkelingen

Gezondheidszorg

De vergrijzing en de toename van het aantal chronisch zieken leidt tot meer vraag naar zorg en de bijbehorende kosten. De zorgkosten bedragen momenteel ruim € 95 miljard per jaar en dreigen onbetaalbaar te worden. De combinatie van een stijgende zorgvraag, toenemende zorgkosten en een krappere arbeidsmarkt vraagt om innovatie (eHealth), meer zorg dichtbij de burger (eerste lijnszorg en zorg bij de burger thuis) en relatief minder langdurig verblijf in een zorginstelling of ziekenhuis.

  • Het streven naar evenwicht tussen financiële houdbaarheid en hoge kwaliteit vraagt om verandering.
  • Door de toenemende concurrentie en kostendruk wordt het onderscheidend vermogen van de zorgaanbieder steeds belangrijker.
  • Preventie is key. We zien de kracht van een positieve benadering van gezondheid, met als uitgangspunt: veerkracht, vitaliteit en een betekenisvol leven.
  • Steeds meer ouderen ontvangen zorg thuis.

Sectorspecialisten gezondheidszorg

Onze sectorspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank